jälkiruuat
jälkiruuat

Mantelin ystävä rakastaa masariinia.

8 annosta

100 g voita
200 g mantelimassaa
2 munaa
2 rkl tomusokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl pomeranssinkuorta

Vuokaan:
voita
1 ½ dl mantelilastuja

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Lisäksi:
kuohukermaa
(sokeria)
purkkiaprikooseja ja aprikoosihilloa

Sisältö jatkuu mainoksen alla
  • Mittaa pehmeä voi, paloiteltu manteli­­massa, munat ja kuivat ainekset monitoimikoneen kulhoon. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Vuoraa 25 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka leivinpaperilla. Sipaise paperi voilla ja ripottele pohjalle mantelilastut. Lusikoi ja levitä pehmeä taikina vuokaan.
  • Paista 175-asteisen uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Kumoa ja jäähdytä torttu.
  • Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Makeuta sokerilla. Valuta ja lohko purkkiaprikoosit. Lisää palojen joukkoon maun mukaan aprikoosi­hilloa.
  • Tarjoa tortun lisänä kermavaahtoa ja aprikooseja.

Vinkki! Tee taikinasta annosmasariineja. Paista silloin pohjia lyhyempi aika.

Sisältö jatkuu mainoksen alla