Nokkonen ja pinaatti ovat itseoikeutettuja aineksia keväisessä risotossa. Valitse niistä mieleisesti ja kutsu ystävät pöytään!

Ristotto pinaatista tai nokkosista

Annos 4:lle

150 g ryöpättyä nokkosta tai tuoretta pinaattia

1 pieni sipuli

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

öljyä

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 dl risottoriisiä

noin 1 l kuumaa kanalientä

noin 3 dl kuivaa edullista valkoviiniä

50 g parmesaania raastettuna

2 rkl voita

suolaa

mustapippuria myllystä

  • Hienonna ryöpätty nokkonen. Jos käytät pinaattia, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi pinaatti.
  • Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipuli.
  • Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se on läpikuultavaa.
  • Lisää nesteeksi pari kauhallista kanalientä ja hiukan viiniä.
  • Anna kiehua hiljalleen poristen välillä sekoitellen. Lisää nestettä, kun neste on imeytynyt riisiin.
  • Risotto on valmista, kun kaikki neste on käytetty. Kypsyminen kestää 16–20 minuuttia riippuen siitä, millaisesta kypsyysasteesta pidät. Lisää nestettä tarvittaessa, risoton tulee olla mehevää.
  • Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa vastaraastettu parmesaani, voi ja nokkonen tai pinaatti ja kuumenna vielä nopeasti.
  • Viimeistele mustapippurilla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla