Nokkonen ja pinaatti ovat itseoikeutettuja aineksia keväisessä risotossa. Valitse niistä mieleisesti ja kutsu ystävät pöytään!
Ristotto pinaatista tai nokkosista
Annos 4:lle
150 g ryöpättyä nokkosta tai tuoretta pinaattia
1 pieni sipuli
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
öljyä
Sisältö jatkuu mainoksen alla
3 dl risottoriisiä
noin 1 l kuumaa kanalientä
noin 3 dl kuivaa edullista valkoviiniä
50 g parmesaania raastettuna
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria myllystä
- Hienonna ryöpätty nokkonen. Jos käytät pinaattia, poista kovat lehtiruodit ja suikaloi pinaatti.
- Kuori ja hienonna sipuli. Kuumenna öljyä kattilassa ja kuullota sipuli.
- Lisää riisi ja sekoittele, kunnes se on läpikuultavaa.
- Lisää nesteeksi pari kauhallista kanalientä ja hiukan viiniä.
- Anna kiehua hiljalleen poristen välillä sekoitellen. Lisää nestettä, kun neste on imeytynyt riisiin.
- Risotto on valmista, kun kaikki neste on käytetty. Kypsyminen kestää 16–20 minuuttia riippuen siitä, millaisesta kypsyysasteesta pidät. Lisää nestettä tarvittaessa, risoton tulee olla mehevää.
- Sekoita kypsymisen loppuvaiheessa vastaraastettu parmesaani, voi ja nokkonen tai pinaatti ja kuumenna vielä nopeasti.
- Viimeistele mustapippurilla.
Seuraa meitä Facebookissa