Filotaikinaan kääräisty herkullinen lohi-pinaattitäyte maistuu kevään juhlapöydässä.

18 kappaletta

1 pkt filotaikinaa

Täyte

Sisältö jatkuu mainoksen alla

2 kananmunaa
1 dl riisiä
100 g tuoretta pinaattia
200 g loimulohta
½ tl suolaa

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Pinnalle

1 dl oliiviöljyä
½ dl seesaminsiemeniä

  • Keitä kananmunia 10 minuuttia ja hauduta riisi kypsäksi. Huuhtele pinaatti ja höyrytä muutama minuutti pannulla, niin että pinaatti menee kasaan. Perkaa ja hienonna lohi. Hienonna munat.
  • Sekoita kaikki ainekset täytteeksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  • Levitä puolet filoarkeista pinoksi työpöydälle. Laita loput pakastimeen. Leikkaa arkit saksilla vaakasuoraan kahtia ja pystysuoraan kolmen osaan. Saat yhdestä arkista kuusi palaa.
  • Nosta kaksi arkkia päällekkäin työlaudalle. Sipaise pintaan oliiviöljyä ja laita reilu ruokalusikallinen täytettä arkin alareunaan. Käännä reunat kummaltakin puolelta täytteen päälle ja kääri rullalle. Annos riittää noin 18 rullaan. Filotaikina murenee helposti, mutta voit tarvittaessa lisätä kolmannenkin arkin rullaa tukevoittamaan.
  • Sivele rullien pinta oliiviöljyllä ja ripottele päälle seesaminsiemeniä.
  • Paista 200-asteisen uunin keskiosassa noin 10 minuuttia.
Sisältö jatkuu mainoksen alla