
Yllätä vappuvieraat ja mausta sima tänä vappuna tuoreella inkiväärillä. Tai maistuisiko paremmin mustaherukkainen Marskin sima? Katso simareseptit tästä.
Inkiväärisima
50 g inkivääriä kuorittuna
4 l vettä
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
2 limettiä
¼ tl hiivaa
(½ dl keltaisia rusinoita)
- Kuori ja viipaloi inkivääri.
- Kiehauta puolet vedestä. Lisää astiaan inkivääri, sokerit ja kiehuva vesi. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.
- Lisää juomaan puristettu limetin mehu ja loppu vedestä.
- Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää joukkoon.
- Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
- Siivilöi ja pullota ja lisää jokaiseen pulloon pari rusinaa.
Sima on valmista kolmen vuorokauden kuluttua.
Marskin sima
6 l mustaherukan lehtiä
8 l vettä
50 g sitruunahappoa (apteekista)
1 kg sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Huuhtele mustaherukan lehdet ja laita ne kannelliseen, puhtaaseen ämpäriin tai teräskattilaan. Ripottele joukkoon sitruunahappoa.
- Kaada päälle kiehuva vesi ja anna tekeytyä yön yli. Jäähdytä.
- Siivilöi juoma, kiehauta ja lisää sokeri.
- Pullota mehu, kun se on vielä kuumaa. Säilytä viileässä.
Tarjoa alku- tai janojuomana.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa