Yllätä vappuvieraat ja mausta sima tänä vappuna tuoreella inkiväärillä. Tai maistuisiko paremmin mustaherukkainen Marskin sima? Katso simareseptit tästä.

Inkiväärisima

50 g inkivääriä kuorittuna
4 l vettä
250 g sokeria
250 g fariinisokeria
2 limettiä
¼ tl hiivaa
(½ dl keltaisia rusinoita)

  1. Kuori ja viipaloi inkivääri.
  2. Kiehauta puolet vedestä. Lisää astiaan inkivääri, sokerit ja kiehuva vesi. Sekoita ja anna jäähtyä haaleaksi.
  3. Lisää juomaan puristettu limetin mehu ja loppu vedestä.
  4. Sekoita hiiva pieneen simatilkkaan ja lisää joukkoon.
  5. Anna siman käydä huoneenlämmössä yön yli.
  6. Siivilöi ja pullota ja lisää jokaiseen pulloon pari rusinaa.

Sima on valmista kolmen vuorokauden kuluttua.

Marskin sima

6 l mustaherukan lehtiä
8 l vettä
50 g sitruunahappoa (apteekista)
1 kg sokeria

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  1. Huuhtele mustaherukan lehdet ja laita ne kannelliseen, puhtaaseen ämpäriin tai teräskattilaan. Ripottele joukkoon sitruunahappoa.
  2. Kaada päälle kiehuva vesi ja anna tekeytyä yön yli. Jäähdytä.
  3. Siivilöi juoma, kiehauta ja lisää sokeri.
  4. Pullota mehu, kun se on vielä kuumaa. Säilytä viileässä.

Tarjoa alku- tai janojuomana.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla