Sitruunamarinoitu perunasalaatti
Unohda vapun perunasalaatista majoneesi.
4 annosta
1 kg kiinteitä perunoita
1 punasipuli
1 sitruuna
2 tl sitruunan raastettua kuorta
½ dl oliiviöljyä
1 tl sokeria
½ tl suolaa
3 rkl kapriksia
1 rasia (70 g) rucolan versoja ja mangoldia
rouhittua mustapippuria
(suolaa)
- Keitä perunat kuorineen napakan kypsiksi. Kuori jäähtyneinä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
- Kuori ja halkaise punasipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi viipaleiksi.
- Purista sitruunasta mehu ja yhdistä joukkoon oliiviöljy, sokeri, suola ja hyvin pestyn sitruunan raastettu kuori.
- Asettele perunaviipaleet lautaselle tai tarjoiluvadille. Valuta päälle puolet kastikkeesta ja rouhi perunoiden pintaan pippuria ja ripaus suolaa.
- Huuhtele salaatti ja lisää joukkoon pari ruokalusikallista kastiketta. Asettele salaatti, punasipulit ja kaprikset perunoiden päälle.
Muista myös sima! Katso uudet reseptit tästä.