Tarjoile omenatorttu Tatin vaniljajäätelön tai kermavaahdon kanssa.
6–8 palaa
Taikina
2 dl erikoisvehnäjauhoja
ripaus suolaa
1 rkl sokeria
75 g voita
1 keltuainen
2 rkl kylmää vettä
Täyte
noin 850 g hapokkaita omenia
50 g voita
1 dl sokeria
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
- Nypi yhdistetyt kuivat aineet ja voi murumaiseksi seokseksi, lisää keltuainen ja vesi. Anna taikinan levätä jääkaapissa noin tunti.
- Kuori omenat ja pilko ne suurehkoiksi lohkoiksi. Pane omenalohkot, voi ja sokeri paksupohjaiselle pannulle. Anna kiehua hiljalleen, kunnes sokeri-voiseos muuttuu toffeenruskeaksi, 30–45 minuuttia. Sekoittele usein varovasti.
- Kumoa omenaseos lopuksi leivinpaperilla pohjustettuun, halkaisijaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan.
- Ota taikina jääkaapista ja kauli se jauhotetulla tai silikonialustalla vähän vuokaa isommaksi levyksi. Nosta taikinalevy kaulimen avulla vieressä olevan omenatorttuvuoan päälle. Työnnä varovasti taikinaa omenatäytteen reunoille.
- Nosta vuoka ritilälle 200-asteisen uunin keskiosaan. Paista noin 30 minuuttia tai kunnes taikina on kauniisti ruskistunut.
- Kumoa valmis torttu heti. Pane tarjoilulautanen vuoan päälle ja käännä se nopeasti ympäri. Käytä hyviä patakintaita, ettet polta itseäsi. Jos pohjapaperi on tarttunut kakkuun, irrota se varovasti.
- Tarjoa tortun kanssa esimerkiksi vaniljajäätelöä tai vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Seuraa meitä Facebookissa