5 keskikokoista punajuurta2 ruukkua salaattia1 ruukku suolaviiniheinää1 pala (noin 170 g) sinihomejuustoa1–2 punasipulia + muutama varsi2 dl tuoreita, silvittyjä herneitämustapippuria myllystäYrttikastike1 dl rypsiöljyä1 dl tiukkaan pakattua lehtipersiljaa1 dl tiukkaan pakattua basilikaa½ dl salvianlehtiä1 pienehkö valkosipulinkynsi 1 ½ rkl sitruunamehua1 ½ rkl hunajaasuolaa ja mustapippuria myllystä
Pese punajuuret ja keitä kuorineen suolalla maustetussa vedessä sopivan kypsiksi. Kuori ja viipaloi ne.
Huuhdo ja linkoa tai valuta
salaatit ja suolaviiniheinä.
Paloittele juusto. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja muutama varsi ohuiksi viipaleiksi.
Mittaa kastikeainekset kapeaan kulhoon ja soseuta tasaiseksi sauvasekoittimella. Voit tehdä kastikkeen myös monitoimi-
koneessa. Tarkista maku.
Kokoa salaatit esimerkiksi syville lautasille, rouhi hiukan mustapippuria päälle ja tarjoa kastikkeen kanssa.