Pikkelsi sopii vihersalaatin sekaan tai syötäväksi sellaisenaan esimerkiksi paahtopaistin kanssa.

nippu retiisejä
1 punasipuli
2 porkkanaa
1 kukkakaali, 400g
(vettä)

Mausteliemi
3 dl vettä
1 ½ dl väkiviinaetikkaa
1 ½ dl ruokosokeria
2 tl merisuolaa
15 kpl kokonaisia valkopippureita

  1. Huuhtele retiisit, poista niistä kannat ­ja pilko ne. Kuori ja lohko sipuli. Leikkaa kuoritut porkkanat tikuiksi. Irrota kukka­kaali pieniksi kukinnoiksi.
  2. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää porkkanat ja kukkakaalinuput kiehumaan viideksi
    minuutiksi. Siivilöi kasvikset.
  3. Annostele kaikki kasvikset puhtaaseen lasipurkkiin.
  4. Keitä mausteliemi ja kaada kiehuvan kuumana kasvisten päälle. Anna pikkelsin
    marinoitua viileässä vähintään kolme päivää ennen tarjoilua.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla