½ l vettä2 tl suolaa2 rkl juoksevaa hunajaa1 muna1 dl ohralesettänoin 9 dl vehnäjauhoja1 ps kuivahiivaa1 dl juoksevaa margariiniaSisälle 100 g fetaaVoiteluun1 munaPinnalle erilaisia siemeniä, esim. unikon-, kurpitsan- tai seesaminsiemeniä

Lisää lämpimään veteen suola, hunaja, eroteltu keltuainen ja leseet. Säästä valkuainen voiteluun.

Sekoita jauhoihin kuivahiiva ja alusta taikinaan. Lisää loppuvaiheessa juokseva margariini.

Anna taikinan kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Voit pyörittää kohonneesta taikinasta jauhotetuin käsin sämpylöitä tai asetella sämpylöitä harvakseltaan vuokaan kohoamaan. Halutessasi upota sämpylöiden sisälle pala kuutioitua fetaa. Nostata 20 minuuttia.

Voitele kohonneen leivän pinta valkuaisella ja ripottele halua­miasi siemeniä pintaan.

Paista sämpylöitä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia, vuokaleipää 200 asteessa noin 30 minuuttia.