Lakat ja karpalot sopivat kiisseliin.

4–6 annosta

1 l vettä
2 dl tuoreita tai pakastettuja karpaloita
1–2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
3 dl tuoreita tai pakastettuja lakkoja

Lisänä vaahdotettua kermaa

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
  • Keitä karpaloita vedessä noin 5 minuuttia, kunnes ne alkavat hajoilla pirskahtaen.
  • Siivilöi liemi ja painele marjoista irtoava mehu siivilää vasten kattilaan. Mausta mehu sokerilla.
  • Sekoita perunajauhot tasaiseksi tilkkaan vettä. Kaada suurus ohuena nauhana mehuun samalla sekoittaen. Nosta kattila levylle ja anna kiisselin kiehahtaa.
  • Lisää joukkoon tuoreet tai jäiset lakat.
  • Kaada kiisseli tarjoiluastiaan.
  • Tarjoile jäähtynyt kiisseli kerma­vaahdon kanssa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla