6 annosta
1 kg kypsiä terttutomaatteja 1 sipuli 3 valkosipulinkynttä 4 rkl extra vergine oliiviöljyä 1 ½ l kuumaa kasvislientä ½ edellispäivän patonki tai ranskanleipä ½ dl tuoretta timjamia 50 g parmesaania raastettuna suolaa mustapippuria myllystä

1. Tee tomaattien päälle ristiviilto ja pane ne hetkeksi kiehuvaan veteen. Poista tomaatit vedestä, kuori ja poista kannat. Leikkaa
tomaatit lohkoiksi.

2. Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää tomaatit sekä sipulit. Keitä noin kymmenen minuuttia, kunnes ainekset ovat pehmenneet. Soseuta. Lisää kasvisliemi. Leikkaa leivästä kuoret pois ja kuutioi sisus, lisää keittoon.

3. Hauduta kannen alla noin tunti. Sekoita välillä, ettei keitto pala pohjaan. Lisää loppuvaiheessa hienonnettu timjami ja raastettua parmesaania.

4. Tarkista maku ja mausta mukaan suolalla sekä mustapippurilla. Lisää pinnalle riivittyjä timjaminlehtiä.
Vinkki: Keiton maku paranee, kun lämmität sen seuraavana päivänä.