Muhkea täytekakku täytetään marjoilla ja päällystetään kinuskilla.

Pohja
5 munaa
2 ½ dl sokeria
½ dl perunajauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta

Täyte
1 liivatelehti
3 dl maitoa
2 rkl maissitärkkelystä
¾ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 prk (200 g) rahkaa
2 dl kuohukermaa
400 g pakastevadelmia
1 dl sokeria
2 dl omenahilloa

Kinuski
2 dl kuohukermaa
1 ½ dl sokeria
voinokare
1 tl kaakaota

Reunoille
kuohukermaa

  • Valmista kakkupohja. Vatkaa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet, siivilöi ja kääntele varovasti vaahtoon. Kumoa taikina leivitettyyn noin 25–30 senttiä halkaisijaltaan olevaan kakkuvuokaan.
  • Paista 200-asteisen uunin alatasolla noin puoli tuntia. Anna kakun jäähtyä hetki uunista oton jälkeen ja irrota vuoka. Laita liivate likoamaan kylmään veteen.
  • Valmista täytekiisseli. Mittaa maito, tärkkelys ja sokeri kattilaan. Sekoita puuhaarukalla kuumennuksen aikana, kunnes kiisseli saostuu. Purista liivatteesta vesi ja lisää kuumaan kiisseliin liukenemaan. Jäähdytä kiisseli. Lisää vaniljasokeri, rahka ja vaahdotettu kerma. Sekoita tasaiseksi.
  • Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen tai kolmeen osaan. Sekoita sulaneiden vadelmien joukkoon sokeri. Levitä vadelmat kakkupohjan päälle ja kiisseliseos vadelmien päälle. Anna kakun vetäytyä seuraavaan päivään.
  • Valmista kinuski. Mittaa kuohukerma ja sokeri pinnoitetulle pannulle. Kuumenna seosta samalla sekoittaen, kunnes seos muuttuu kinuskimaisen paksuksi. Kinuski on valmista, kun pudotat pisaran kylmään veteen ja kinuski pysyy pisaran muotoisena. Viimeistele kinuski nokareella voita. Halutessasi väriä siivilöi joukkoon kaakaota.
  • Viimeistele kakku. Sivele kansilevyn pintaan ohut kerros omenahilloa. Kumoa hieman jäähtynyt kinuski tasaisesti kakun pinnalle. Käytä jäljelle jäänyt täytekiisseli reunojen viimeistelyyn tai tarvittaessa vatkaa hieman lisää kuohukermaa reunoja varten.