Välimerellinen perunasalaatti

¾ kg uusia perunoita
2 dl kivettömiä, vihreitä oliiveja
10 marinadiin säilöttyä aurinkokuivattua tomaattia
1 pieni purkillinen artisokan sydämiä

Kastike
½ dl aurinkokuivattujen tomaattien lientä
1 rkl vaaleaa balsamietikkaa
1–2 rkl sokeria tai hunajaa
suolaa ja pippuria myllystä
tuoretta basilikaa ja/tai oreganoa

  • Pese perunat mahdollisimman puhtaiksi.
  • Keitä kypsiksi suolalla maustetussa vedessä.
  • Kaada vesi pois ja paloittele perunat, pienet puoliksi ja isommat useampaan osaan.
  • Lisää salaattiin puolitetut oliivit, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja halkaistut artisokansydämet sekä kastike.
  • Sekoita hyvin ja tarkista maku.
  • Viimeistele tuoreilla yrteillä.