Saiko 69 eurolla viikoksi kahdelle aikuiselle maukkaat ruuat? Olivatko ruokatarvikkeet tuoreita ja reseptit helppoja?

 Lettuja viikon aluksi

SyöHyvin.fi -yrityksen ruokakassi tuotiin maanantaina kotiovelle, ja kassissa oli ruokatarvikkeet viiteen ateriaan kahdelle aikuiselle. 

Arkiviikon aluksi nautittiin lettuja. Kesäkurpitsaletut pekonilastuilla kuulostivat vähän eksoottisilta, mutta tuumasta toimeen.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Reseptin nestemäärä,vain puoli desiä maitoa, tuntui virheeltä. Jos kyseessä olisivat olleet kesäkurpitsapihvit, olisin uskonut, mutta nyt lisäsin nestemäärää puoleen litraan, jonka jälkeen myös jauhoja oli lisättävä huomattavasti enemmän kuin reseptissä oli neuvottu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tulihan siitä lopulta lettutaikina, ja ihan herkullinen lopputulos. Pekoni teki annoksesta ruokaisan, mutta persiljakastike ei olisi kaivannut valkosipulia - sen maku peitti liikaa alleen muita makuja. 

Ruoka-kassin raaka-aineet lettuja varten olivat tuoreita ja hyviä.

Herkullinen kalakeitto!

Tiistaina tehtiin Jäämeren katkarapu-kalakeittoa, joka oli nopea ja helppo valmistaa. Vaikka lopputulos näytti vähän aneemiselta tillin kerakin, niin maku oli aivan huippu. Fenkoli toi hyvän säväyksen muuten perinteiseen reseptiin, samoin kuin laakerinlehti.  Teen varmasti uudelleen kalakeittoa samalla ohjeella!

Turska oli ruokakassissa pakasteena. Mukavampaa olisi ollut, jos file olisi ollut ruodoton.

Annos oli niin reilu, että siitä riitti kolmelle.

Keskiviikkona gulassia

 

Gulassi valmistui nopeasti jauhelihasta.  Ruokakassissa mukana olleet meirami ja juustokumina maustivat ruuan hyvin, paprikajauhetta oletettiin kokilla olevan kaapissa jo ennestään. Tulos oli maukas.

Lisukkeena oli puolikas jääsalaatti greippilohkojen kera, mutta niitä ajatellen tämä ruoka olisi kannattanut valmistaa jo tiistaina. Salaatti oli ehtinyt vähän nahistua.

Paistia torstaille ja perjantaille

Loppuviikoksi jäi naudan sisäpaisti, jonka määrä oli mitoitettu niin, että siitä oli tarkoitus syödä kaksi kertaa. Liha oli tuoreen tuntuista, eikä ihme, sillä se oli pakattu kuljetusta edeltävänä päivänä.

 

Perunat olivat irtopussissa. Ne oli selvästi huolellisesti valittu käsin, sillä yksikään ei ollut vihertävä tai muuten käyttökelvoton.

Maalaiskasvikset ja puolukat olivat pakasteita. Kaikki pakasteet olivat jäässä, mutta sen verran sulia, että niitä ei voinut enää laittaa pakastimeen. Hyvin ne säilyivät kuitenkin kolme päivää jääkaapissa.

Herkullinen ja kaunis annos

Aineksia oli runsaasti, mutta toinen ruokailijoista oli paljon ulkoileva mies, ja hän jäi hiukan nälkäiseksi toisen päivän lounaan jälkeen. Annoksesta kun tehtiin tasajako vaimon kanssa!

Koska ruokakassissa oli kolmelle muulle päivälle eri ainekset, liha-annosten välissä olisi voinut tietysti syödä vaikka letut.

Liharuuan valmistamiseen meni runsas puoli tuntia, reseptin mukaan aikaa piti varata 40 minuuttia. Perunoiden keittoaika vaihtelee tietysti lieden mukaan.

Ruoka oli erittäin helppo valmistaa, resepti oli tarkka ja työvaiheet olivat oikeassa järjestyksessä.

Naudanpaisti oli erittäin mureaa ja puolukkakastike maukasta. Maalaiskasvikset sopivat hyvin annokseen. Annoksesta tuli lisäksi yllättävän kaunis!

Reseptien mukana tuli lista, jossa kerrottiin, mitä tarvikkeita kotona oletettiin olevan jo valmiiksi: Öljyä, paprikajauhetta, soijaa, lihaliemikuutio, suola, mustapippuri, venhäjauho, maito, kananmunia, kalaliemikuutio, voi ja sokeri. 

Kenelle sopii?

Kaikille, jotka haluavat helpottaa arkeaan ja kokeilla uusia ruokalajeja. Ruokakassin hinnassa maksat siitä, että joku on käynyt puolestasi kaupassa ja valinnut vaihtelevia reseptejä. Ruokakassiasiakkaana tulee varmasti tehtyä ruokalajeja, joita ei muuten tulisi kokeiltua.

Hinta-laatusuhde oli kohdallaan syohyvin.fi -ruokakassissa .

Samanlaista ruokakassi ovelle -palvelua tarjoavat myös muun muassa Keittiökaveri  ja Kotikokki.

Näistä SyöHyvin ja Keittiökaveri toimivat pääkaupunkiseudulla, mutta Kotikokki pääkapunkiseudun lisäksi muun muassa Turun, Vaasan ja Tampereen seudulla.  

Meikäläinen kantaa ruokakassinsa itse kotiin niin kauan kuin jalat kantaa.
Sitten kun en enää itse ulos pääse, on eri juttu.

Sisältö jatkuu mainoksen alla