Golfia vuoden ympäri, hyvää ruokaa ja viiniä – syitä suunnata Espanjaan. Näin ostat tai vuokraat loma-asunnon Espanjasta.

Miten ostan asunnon?

Espanjan 17 maakunnassa lainsäädäntö on sama, mutta käytännöt vaihtelevat, joten käytä paikalliset olot tuntevaa välittäjää. Kauppa vahvistetaan
notaarilla. Asuntokauppaan liittyvät kulut ovat noin 13 prosenttia kauppahinnasta. Ennen virallisia kauppoja tarvitset N.I.E-numeron eli ulkomaalaisen verotunnistusnumeron.

Tiesitkö: Espanja laittaa ulkomaiset eläkeläiset verolle

Mitä asunto maksaa?

Hinnat ovat laskeneet laman aikana 40 prosenttia. Costa Blancalla, Alicanten seudulla, hyvä kahden makuuhuoneen asunto maksaa 100 000 euron molemmin puolin, kauempana merestä on edullisempaa.
Kahden makuuhuoneen asunnon kiinteistövero on 200–300 euroa alueesta riippuen. Yhtiövastike yleensä alle 600 euroa vuodessa, sähköstä ja vedestä maksetaan käytön mukaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mikä on vuokrataso?

Hyvän kahden makuuhuoneen asunnon vuokra on 500–700 euroa kuukaudessa. Selvitä, kuuluuko hintaan sähkö ja vesi. Asunnot vuokrataan usein kalustettuina. Varmista, että vuokraajalla on lupa vuokrata kohdetta ja että paperiasiat ovat kunnossa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Miten terveydenhuolto toimii?

Maassa pysyvästi asuva ulkomaalainen eläkeläinen saa lähes ilmaisen terveydenhuollon julkisella puolella. Jotkut ottavat yksityisen sairausvakuutuksen. Hoitoa saa myös Eurooppalaisella sairaanhoitokortilla.

Lue lisää: Hyvä tietää terveydenhuollosta ja korvauksista ulkomailla

Mikä on hintataso?

20–30 prosenttia Suomea edullisempaa. Paikallisten suosimissa ravintoloissa lounas + jälkiruoka ja ruokajuomat alkaen 7,50 euroa.

Minkälaiset yhteydet ovat?

Suoria lentoja eri puolilta Suomea. Edullisimmillaan meno-paluu alle 100 euroa. Normaalihinnat 400–500 euroa.

Asiantuntijana Harri Sund, Remeca Invest

Lue lisää loma-asunnoista:

Hankkisinko loma-asunnon ulkomailta?

Loma-asunto Turkista? Yli 300 aurinkopäivää vuodessa

Loma-asunto Portugalista? Saat 10 vuoden verovapauden

Sisältö jatkuu mainoksen alla