Eläketurvakeskuksen (ETK) mukaan suomalaiset ovat lisänneet työskentelyään ulkomailla.

Myös yhä useampi yli 60-vuotias muuttaa myös ulkomaille töiden perässä.

Joukossa on esimerkiksi heitä, joilla on oma yritys ja jotka haluavat työskennellä ulkomailla, Eläketurvakeskuksesta kerrotaan ET-lehdelle.

ETK ratkaisee EU/ETA-maissa, Sveitsissä ja sosiaaliturvasopimusmaissa työskentelevien työntekijöiden, virkamiesten ja yrittäjien oikeuden Suomen sosiaaliturvaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Viime vuonna Eläketurvakeskuksesta haettiin todistusta Suomen sosiaaliturvaan kuulumiseksi 7 770 ulkomailla työskentelevälle henkilölle. Siinä on kasvua edellisestä vuodesta + 750 hakemusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eniten todistuksia annettiin Ruotsiin, Norjaan, Espanjaan, Sveitsiin ja Yhdysvaltoihin.

Myös Italiassa, Alankomaissa, Kreikassa ja Saksassa työskentelee Suomen kansalaisia, tuore tilasto kertoo.

Miksi henkilöt kuuluvat Suomen sosiaaliturvaan jos työskentelevät ulkomailla? Eikö heidän tule kuulua paikalliseen sosiaaliturvaan? Täällä Suomessa työskentelevät käyttävät meidän verorahoilla ylläpidettyä järjestelmää, samoin tosin kaikki täällä vain asuvat ja myös matkailijatkin kertoo kokemus.

Onko pakko aina ajatella sosiaalisia etuisuuksia. Eikö voisi ajatella, että kuusikymppinen on useasti työmarkkinoilla syrjäytetty tai eläköitynyt. Mutta hyväkuntoinen! Voisi ajatella, että haluavat hyödyntää kielitaitonsa, taitamisen ja tekemisen ilon. Ja onko missään muualla maailmassa niin kova työtahti kuin suomessa. Suomalaisilla on hyvä työmoraali, joka myös kannattelee tekijäänsä ulkomailla.Tuon ikäinen ja vanhempikin työntekijä pärjää erittäin hyvin manjaanamentalitteetin mukaan elävissä maissa. Heh! Onko sellaisia kuin oli Espania, Italia, Kreikka ja Ranskakin vielä pari vuosikmmentä sitten?

Sisältö jatkuu mainoksen alla