Joka kymmenes suomalainen matkustaa mieluiten yksin. Yllättäen yksin reissaaminen voittaa kaikkien mielestä yhden matkakumppanin.

Appivanhempien seurassa ei kukaan halua matkustaa ulkomaille; mieluummin suomalaiset lähtevät matkalle yksin kuin puolison vanhempien seurassa, kertoo matkahakukone Momondo.

Se selvitti, että 66 prosenttia suomalaisista matkustaa mieluiten puolisonsa tai seurustelukumppaninsa kanssa. Suomalaiset ovat kuitenkin amerikkalaisten kanssa innokkaimpia yksinmatkustajia.

Suomalaisista miehet matkustavat selvästi halukkaammin ilman seuraa kuin naiset. Hakukoneen mukaan yksin matkaan lähteminen ei kerro tässä tapauksessa epäsosiaalisuudesta. Yksin lähtevät ottavatkin usein eniten kontaktia kohteessa muihin reissaajiin ja paikallisiin ihmisiin.

Sen sijaan hakukone pitää yllättävänä tuloksena yksinmatkustajien ikäjakautumaa. Keski-ikäiset ovat kaikista se joukko, joka matkustaa mieluiten yksin ulkomaille kaikista ikäryhmistä: heistä jopa 13 prosenttia reissaa mieluusti ilman matkakumppanin seuraa.

Toiseksi innokkaimpia yksinmatkustajia ovat yli 55-vuotiaat, joista yhdeksän prosenttia matkustaa mieluiten yksin.

ET-lehden keskustelussa käydään nyt kuumaa keskustelua lentomatkustamisesta ja varsinkin kentistä.
Mikä on paras ja huonoin lentokenttä? Osallistu keskusteluun täällä.