Öisin, kun majakka loistaa, paikka on suorastaan taianomainen. Lumoavan kauniit maisemat on tällä majakkasaarella myös harmaana heinäkuun päivänä.

Kun Margareta Gustafssonilta kysyy, mikä on hänen suosikkimajakkansa, saa selkeän vastauksen:

– Gustavsvärnin majakka.

– Se on vain kolmen kilometrin päässä Hangosta, mutta paikalliset tuntuvat unohtaneen sen, Margareta Gustafsson lisää.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Ulkoluodot ja majakat ovat aina kiehtoneet tätä naista. Gustafsson on tottunut vesilläliikkuja ja aktiivinen Suomen majakkaseuralainen. Hän kertoo suosikkimajakastaan innostuneesti ja monin tarinoin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Viimeksi majakkareissun Gustafsson teki amerikkalaisen ja argentiinalaisen vieraansa kanssa. Merimatkassa Gustavsvärniin menee vain kymmenen minuuttia, mutta he huomasivat paljon mielenkiintoisia asioita myös majakan ulkopuolella. 

– Hylje kävi rantakalliolla tervehtimässä kolme kertaa, minkki juoksi rannikolla ja iso rantakäärmekin luikerteli satamassa, Gustafsson luettelee näkemiään eläimiä.

Gustafsson kertoo huomanneensa, että Gustavsvärnin majakkasaarella käy paljon enemmän muita kuin paikallisia vierailijoita. Hän ihmettelee sitä, sillä majakan historia on värikäs.

– Parhaimmillaan siellä on asunut 26 ihmistä ja toiminut jopa veneenveistämö.

Tällä hetkellä majakkaseura on vuokrannut avoimelta saarelta  sumusireeninhoitajan talon. Tavoitteena on palauttaa rakennus mahdollisimman alkuperäiseen asuun, minkä jälkeen sitä on tarkoitus vuokrata myös seuran ulkopuolisille.

Lue ET-lehdestä numero 12/2014 lisää Gustavsvärnin linnoitus- ja majakkasaaren kunnostustöistä sekä katso upeat kuvatLehti ilmestyy 9. heinäkuuta.

Katso myös, missä voit viettää majakkaviikonlopun. lue lisää täältä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla