Jaakko Selinin mukaan Italian Capri on yksi parhaimmista lomakohteista yksin matkustavalle, etenkin naiselle.
Jaakko Selinin mukaan Italian Capri on yksi parhaimmista lomakohteista yksin matkustavalle, etenkin naiselle.

Matkamies, tyylinikkari Jaakko Selin tekee vuosittain yli 50 työ- ja vapaa-ajan matkaa. Paljon maailmaa nähnyt mies on ottanut selvää myös parhaista sinkkulomista.

Jaakko Selin on matkustellut maailmalla paljon niin yksin kuin seurassa. Silti häntä ihmetyttää se, miksi vielä nykyäänkin lomalle lähtevät naiset joutuvat kovasti miettimään mikä sopii ja mikä ei. 

– Jutellessani asioista naisystävieni kanssa, selvisi että, kyse ei ole niinkään peloista tai epäluuloista, vaan siitä, että mitä muut ajattelevat. Ja tietysti yksinäisyydestä, Jaakko sanoo.

Hän kertoo ymmärtävänsä sen, että on kurja istua ihanan ravintolan pöytään kynttilänvaloon yksin, kun ympärillä on vain pareja ja perheitä. Silti Jaakon mielestä miltei kaikki kaupunkilomat sopivat sinkkunaisillekin.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Yksi maa ja sen eri lomakohteet ovat kuitenkin ylitse muiden. Tässä jopa ”yllättävässä paikassa” naiset ovat viettäneet rentoa sinkkulomaa, saaneet olla rauhassa, eikä kukaan ole päivitellyt tai ihmetellyt, Jaakko selvittää. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

– Italian jo miltei historiallisissa lomakohteissa, Caprilla, Ischialla ja Gardajärvellä, on yksinäisiin naisturisteihin totuttu yli sadan vuoden ajan. Siellä on nähtävää ja tarpeeksi pienet ympyrät, jotta voi tulla tutuksi hotellin henkilökunnalle ja ravintoloiden työntekijöille. Heistä on paljon apua ja he osaavat katsoa hyvät pöydät sekä parhaat kohteet yksin matkustavalle, Jaakko kertoo.

Myös Balin saari Indonesiassa on Jaakon mukaan erinomainen kohde yksin matkustavalle ihmiselle.

– Balilla kannattaa asua parissakin paikassa loman aikana: pienissä pensionaateissa ja suurissa lomakomplekseissa.

Kokeile myös Jaakon neuvoa halvan hinnan nappaamiseksi – "Tämä on onnistunut monesti."

Jos hippimeininki miellyttää...

Espanja on Jaakolle itselleen rakas ja tuttu maa. Sieltä löytyvät hänen mittapuullaan maailman kauneimmat ihmiset ja myös yksi "hipahtavimmista" sinkkuparatiiseista.

– Jos hippimeininki miellyttää ja haluat istuskella aamunkoittoon rumpuja ja kitaraa kuunnellen, osta intianpuuvillamekko, helmet ja pari rimpsuhuivia ja matkusta paljain jaloin La Gomeran saaren Val Gran Reyhyn. Mukavaa seuraa ja välitöntä tunnelmaa löydät heti kylän keskustassa, kun vanhat ja nuoret elämäntapahipit kokoontuvat katsomaan auringonlaskua puoli seitsemän maissa.

"Täällä ovat maailman kauneimmat ihmiset" – katso Jaakon suosikit

Jaakko Selin oli ET-lehden verkkovieraana vastaamassa lukijoiden matkailuaiheisiin kysymyksiin. Lue koko keskustelu täällä ja osallistu siihen itsekin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla