Kiehtova Fado-musiikki, herkullinen ruoka ja kaunis arkkitehtuuri houkuttelevat Portugaliin. Golfin pelaaja nauttii hyvästä kenttien hinta-laatu-suhteesta. Näin ostat tai vuokraat loma-asunnon Portugalista.

Eniten suomalaisia on Portugalissa Algarven alueella, Portimãon, Quarteiran ja Vilamouran ympäristössä.

Vakituisesti maahan muuttava saa uuden lain mukaan 10 vuoden verovapauden yksityisen puolen työeläkkeestä tai yrittäjäeläkkeestä.

Julkisen puolen eläkkeet verotetaan edelleen Suomessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä asunto maksaa?

Kahden makuuhuoneen asunto alle 100 000 euroa, vanhemmissa taloissa ehkä vain 60 000–70 000 euroa. Meren läheisyys nostaa hintaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Taloyhtiön maksuihin, sähköön ja veteen menee 150 euroa kuukaudessa. Kiinteistövero on 0,3–0,5 prosenttia asunnon verotusarvosta.

Mikä on vuokrataso?

Kahden makuuhuoneen asunto maksaa noin 700 euroa kuukaudessa sisältäen sähkön ja veden. Yöt ovat talvisin kylmiä. Varmista, että asunnossa on lämmityslaite.

Huolehdi, että vuokranantaja rekisteröi vuokrasopimuksen etenkin, jos aiot hakea eläkkeen verovapautta. Vuokrasopimuksella todistat vakituisen asumisen.

Miten terveydenhuolto toimii?

Vakioasukkaalle tiettyjen sairauksien hoito ja lääkitys voi olla pienen asiakasmaksun suuruinen, tai niistä saa ainakin alennuksia.

Tilapäisesti asuva hyötyy eurooppalaisesta sairaanhoitokortista. Yksityisiäkin vakuutuksia otetaan, sillä erikoissairaanhoitoon ja leikkauksiin on usein pitkät jonot.

Mikä on hintataso?

Suomea edullisempi. Keiton ja sämpylän voi saada 1,5 eurolla. Paikallisten suosimissa ravintoloissa lounas + jälkiruoka + ruokajuomat alkaen 7,50 euroa. Lasi viiniä kahvilassa 80 senttiä, baarissa 2 euroa.

Naisten hiustenleikkaus ja väri 60 euroa.

Minkälaiset yhteydet ovat?

Edestakainen lippu Lissaboniin noin 500 euroa, ja bussi tai juna Algarveen 20 euroa.

Eläkeläisille ja 65 vuotta täyttäneille 50 prosentin alennus junalipuista.

Asiantuntijana Maija Katila Algarven Suomi-seurasta.

Lue lisää loma-asunnoista:

Hankkisinko loma-asunnon ulkomailta?

Loma-asunto Turkista? Yli 300 aurinkopäivää vuodessa

Loma-asunto Espanjasta? Golfia ja palveluja suomeksi

Sisältö jatkuu mainoksen alla