Sanavalmis Jethro Rostedt hellii fanejaan uudella matkailuohjelmalla. Kymmenosaisen sarja kuvauksista ei puuttunut vauhtia ja vaarallisia tilanteita.

Turkulainen kiinteistönvälittäjä Jethro Rostedt ei ole säästellyt itseään televisiosarjoissa, joihin hän on heittäytynyt koko railakkaan persoonansa voimalla.

Diilistä alkanut ruutu-ura on jatkunut niin Neljän tähden illallisella kuin Elämä pelissä -sarjalla. Ikiomia ohjelmia ovat olleet Myyntimies Jethro ja tuoreimpana Kauppaneuvos Jethro.

Nyt TV5:lla alkaa pyöriä 10-osainen Myyntimies Jethro matkoilla. Sarja starttaa maanantaina 7. maaliskuuta tuplajaksolla.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Televisiotutkija: ”Kurittomat äijät jylläävät ruudussa”

Sisältö jatkuu mainoksen alla

− Produktio oli mielenkiintoinen, koska en ollut vastaavaa aikaisemmin tehnyt. Varmaan on niin, että kun esiintyy televisiossa, narsismin määrä vain kasvaa. Aletaan haluta omaa matkailuohjelmaa ja tässä sitä nyt ollaan, Rostedt naurahtaa.

Pekka Perusporukan perässä

Rostedt ei halunnut tehdä sarjaa, jossa käydään Machu Picchun kaltaisissa vaikeast tavoitettavissa paikoissa. Nyrkkisääntönä olivat korkeintaan tonnin edestakaiset lennot ja kohde, jossa pyörii Pekka Perusporukkaa.

− Kävimme kymmenessä maassa. Afrikassa näimme sarvikuonon ja Las Vegasissa pelasimme kaikki rahat. Prahassa kiersimme museot – kaukaa.

Uskalikko uppeluksissa

Suurimmaksi osaksi improvisoiden tehdyssä sarjassa menevä myyntimies päätyy ohjaamaan risteilijää Dubaissa ja jumittuu hiekkaan Arabian niemimaalla.

Afrikassa hän ottaa selfien sarvikuonon kanssa, joutuu lapsenvadiksi Los Angelesissa − ja sukeltaa henkensä kaupalla Mallorcalla.

− Ohjelmaan pitää aina saada jotain sisällöllistä seurattavaa. Ja minuthan tunnetaan vahvan urheilutaustan omaavana kaverina, heh,heh. Niinpä Mallorcalla ajattelin, että kun sukeltaminen on niin trendikästä ja kaikki menestyneet liikemiehet ja -naiset tekevät sitä aktiivisesti, niin miksen sitten minäkin, Rostedt kertoilee.

Kuka on Suomen hauskin tv-mies?

Mies kuvausryhmineen ujuttautui mukaan saksalaiseen sukellusporukkaan.

− Myönnän käyttäneeni keinoja, joita ei saisi käyttää, kun kysyttiin sukelluskokemuksen ja sukelluskortin perään. En ole koskaan aiemmin sukeltanut, mutta sanoin, että joo, joo.

Jetro puki ylleen kumipuvun ja varusteet ja kellahti muiden mukana mereen.

− Minulle oli laitettu lisäpainoja, joten pamahdin noin kuudessa sekunnissa suoraan pohjaan 20 metrin syvyyteen. Meille oli korostettu, ettei koralleihin saanut koskea, mutta minähän täräytin suoraan niiden päälle.

Maskin kautta hengittäminen ei kokemattomalta oikein tahtonut onnistua. Sukelluksenohjaaja tulkitsi väärin Rostedtin käsimerkkejä ja painoi keskeltä maskia tarkistaakseen, että se on kunnossa.

Sukellusmaski tuli täyteen kuplia

Painalluksen seurauksena maski tuli täyteen kuplia.

− Meinasin ihan oikeasti hukkua. Hyvästelin jo mielessäni sukulaiset siellä merenpohjassa. Tarrasin hätälaukaisimeen ja syöksyin ylös. Kumipuvussa oli sen verran ilmaa, että tulin takapuoli edellä. Nousin aivan liian nopeasti. Korvissani vinkui kolme kuukautta.

− Se oli järkyttävää, enkä tee sitä koskaan enää. Mutta siitä tulee varmaan hauska jakso.

Asuntokaupan aspekteja

Myyntimies ei pääse karvoistaan edes reissun päällä. Sarjassa tutkaillaan asuntokaupan eri aspekteja maailmalla.

− Koska olen kiinnteistönvälittäjä, haluan näyttää, kuinka totaalisen erilaista asuntokauppa voi olla muualla. Esimerkiksi Afrikassa on todennäköisempää menettää rahansa kuin saada asunto. Vaihtoehtoja on savimajasta luksuskämppiin.

”Ripulia tuli paljon”

− Gambiassa muuten olimme käytännössä viikon löysät housuissa. Ripulia tuli niin paljon, ettei sitä dollareilla saa.

Rostedt olisi halunnut mukaan ohjelmaansa arvostamansa rocktähti Lemmy Kilmisterin. Verkot oli viritetty, koska herran tiedettiin olevan Suomessa kuvaamassa mainosta.

Lue myös: Ville Haapasalo kohtasi paljon sekopäitä Venäjällä

− Olimme Dubain korkeimmassa rakennuksen Burj Khalifassa, kun kännykkääni tuli viesti, että hän oli potkaissut tyhjää. Se kohtaus on nauhalla.

Manchesterissa Rostedt oli kaikessa rauhassa hotellihuoneessaan, kun palohälytin pärähti soimaan.

− Manchester on vastenmielisimpiä kyliä maan päällä, rumin joka tapauksessa. En voi väittää, että olisin ollut masentunut mutta jotain siitä maastosta, sillä  kädessäni oli vodkalasi. Sitten vielä kaiken huipuksi palohälytys ja evakuointi ulos, Rostedt manailee.

Katso ennakkopala sarjasta

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla