Upeat rannat ja hyvät golfausmahdollisuudet, siinä syitä valita Turkki loma-asunnon sijaintipaikaksi. Mutta haluatko ostaa vai vuokrata asunnon?

Turisti saa olla Turkissa 90 vuorokautta puolen vuoden aikana. Pitempään oleskeluun tarvitaan viisumi. Maahan saavuttua haetaan oleskelulupa ulkomaalaispoliisilta. Varaudu todistamaan toimeentulosi ja esittämään asunnon kauppakirja tai vuokrasopimus.

Mitä asunto maksaa?

Kaksioiden neliöhinta on noin 1000 euroa. Vastikkeet 25–80 euroa kuukaudessa riippuen asunnon sijainnista, asuinkerroksesta ja taloyhtiön palvelu- ja varustelutasosta. Asuntokauppa on kiinteistökauppaa, ja kaupantekohetkellä maksetaan 4 prosentin varainsiirtovero asunnon verotusarvosta. Kiinteistövero Alanyassa 0,1 prosenttia. Kaikissa asunnoissa pakollinen maanjäristysvakuutus maksaa 20 euroa vuodessa.

Mikä on vuokrataso?

Kesäisin on kalleinta, silloin viikkovuokra on noin 400 euroa. Useamman vuoden vuokrasopimukset edullisimmillaan 300 euroa kuukaudessa. Asunnossa aina oma sähkö- ja vesimittari. Sähkön keskihinta noin 12 senttiä/kwh.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Miten terveydenhuolto toimii?

Suosituksena on matkavakuutus tai Turkissa otettava yksityinen vakuutus.  Se kattaa puolison ja alaikäiset lapset. Hinta noin 100 euroa kuukaudessa. Yksityissairaaloiden hoitomaksut ovat ilman vakuutusta kalliita.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mikä on hintataso?

Turkissa on Suomea edullisempaa. Torilta iso kassillinen vihanneksia ja hedelmiä maksaa noin 4 euroa. Miesten parranajo, hiusten leikkaus ja hartiahieronta 10 euroa. Naisille manikyyri + pedikyyri 20 euroa. Turkkilainen sauna Hamam pesuineen, kuorintoineen, hierontoineen ja kasvosavinaamioineen 20 euroa.

Miten Turkkiin pääsee?

Kesäsesongin aikana Alanyaan pääsee suorilla  matkanjärjestäjien lomalennoilla, talvisaikaan välilaskun kera. Edestakainen lippu alkaen noin 200 euroa.

Asiantuntijana Niina Niiranen NWP Homesista

Lue lisää loma-asunnoista:

Talveksi lämpimään. Hankkisinko loma-asunnon ulkomailta?

Loma-asunto Portugalista? Saat 10 vuoden verovapauden

Loma-asunto Espanjasta? Golfia ja palveluita suomeksi

 

Lainaus:

Lainaus:

Lainaus:

Tuskin onnistuu, myyjä tuskin vihaa Turkkilaisia

Jos haluaa myydä ja saada rahansa pois, on se kait sama kenelle sen myy.


Miksi sitten haukutaan ihmisiä jotka myy mökkinsä venäläisille.

Olipa hyvin sanottu!!!!

Lainaus:

Lainaus:

Tuskin onnistuu, myyjä tuskin vihaa Turkkilaisia

Jos haluaa myydä ja saada rahansa pois, on se kait sama kenelle sen myy.


Miksi sitten haukutaan ihmisiä jotka myy mökkinsä venäläisille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla