Metsäsukset jalkaan ja umpihankeen: Umpihankihiihdon SM-kisoissa on tunnelmaa ja upeita maisemia. Ja vielä ehdit talven hiihtotapahtumiin!

22. Hallan Hiihto

Aika: 29.3.
Paikka: Suomussalmi
Matka: Hallan hiihdossa matkat ovat 35, 52 ja 61 km.
Lisätietoja: www.hallanhiihto.fi

Lapponia hiihto

Aika: 7.-11.4.
Paikka: Pallas-Yllästunturin kansallispuisto
Luonnehdinta: Useita matkoja, 25–80 km, perinteisellä ja vapaalla hiihtotyylillä.
Lisätietoja: www.lapponiahiihto.fi

Kevätvaellus Paistuntureille

Aika: 12.–20.4.
Paikka: Utsjoki
Luonnehdinta: Kevätvaelluksessa hiihdetään lähes puuttoman tunturialueen läpi, vedetään varusteet ahkiossa ja yövytään teltoissa.
Lisätietoja: markempp@dnainternet.net tai 0405883656

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sinne johonkin. Lähtöpaikalta Pikku-Syötteen päältä on hyvät näkymät maastoon, jossa on tarkoitus tarpoa seuraavat pari päivää.

 Tunnelmia lähtöpaikalla. Marko Suutari (vas), Markku Talka ja Taisto Tuomisaari tietävät kokemuksesta, mitä odottaa. Sen sijaan toimittaja Heimo Hatakka (toinen oik.) on ensimmäistä kertaa elämässään metsäsuksilla ja matkalla tuntemattomaan.

 
Täällähän on talvi! Pudasjärvellä ei ollut tietoakaan Etelä-Suomen lähes lumettomasta talvesta.

 Reppu vaatii veronsa. Umpihankihiihdossa ruuat, juomat, yöpymisvarusteet ja vaihtovaatteet kulkevat rinkassa. Rinkalle kertyy helposti painoa yli kymmenen kiloa.

Otsalamppusavotta. Kirves kannattaa ottaa matkaan, sillä joukkueet pilkkovat polttopuunsa itse yöleiriin tuoduista pölleistä.

Kertauksen paikka. Leirinuotiolla kuulee uskomattomia tarinoita siitä, mitä kaikkea umpihankihiihdoissa on nähty ja koettu vuosien saatossa.

Virallinen iltaohjelma. Umpihankihiihtäjien after ski on tervehenkistä puuhaa. Puheita piisaa, ja yleisö kuuntelee.

Pikataival. Kisat päättyvät sunnuntain 10 kilometrin kilpahiihto-osuuteen. Tänä vuonna loppukiriä hyydytti rakas suojakeli.   


Kylläpä oli kiinnostava juttu tuo umpihankihiihtojuttu! Se kertoi jostakin sellaisesta, jota itsekin olisi ollut kiva kokeilla. Harmi, kun en ollut aikanaan kuullutkaan siitä. 15 vuotta sitten tuo olisi ollut juuri sitä, mitä työn oravanapyörässä olisin kaivannut. Kuntokin olisi kenties joten kuten riittänyt, mutta nyt ikä on jo lähempänä 70 vuotta. Nyt se on myöhäistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla