Lahjoitimme loput Ensilahja-kilpailuun saapuneet lukijoidemme työt Ensi- ja turvakotien liitolle. Suuri kiitos kaikille työnsä lahjoittaneille.

Tammikuussa ET-lehdessä julkaistu Ensilahja vauvalle -kilpailumme innosti lukijoitamme neulomaan ja huovuttamaan suurenmoisia töitä. Raatimme valitsi niistä kymmenen parasta ja lisäksi lukijat saivat äänestää omat suosikkinsa. Työt esitellään 2.5. sekä ET-lehdessä nro 8 että verkkosivuillamme.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suuri osa lukijoistamme halusi lahjoittaa työnsä hyväntekeväisyyteen. Järjestimme ET:n toimituksessa myyjäiset, jonka tuoton lahjoitimme Ensi- ja turvakotien liitolle. Osan upeista vaatteista veimme paikan päälle liittoon, josta ne lahjoitetaan ensikotien vauvaperheille.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toinen toistaan upeammat neuleet herättivät ansaittuja ihastuksen huudahduksia. Töitä ihailevat vasemmalta ET:n päätoimittaja Riitta Korhonen, vauvaperhe turvapaikanhakija -projektin  projektityöntekijät Tiuku Pennola ja Wiam Elfadl sekä projektipäällikkö Anna Mikkonen.

Ensi- ja turvakotien liitto on valtakunnallinen lastensuojelujärjestö, joka auttaa vaikeissa ja turvattomissa oloissa eläviä lapsia ja perheitä sekä ehkäisee perheväkivaltaa.

Liitto toimii 29 jäsenyhdistyksensä keskusjärjestönä. Jäsenyhdistykset ylläpitävät 10 ensikotia, 6 päihdeongelmien hoitoon erikoistunutta ensikotia ja 12 turvakotia. Osa yhdistyksistä keskittyy avopalveluihin. Liiton ylläpitämä Neuvokeskus tuottaa palveluita erotilanteissa oleville lapsiperheille.

Haluaisitko vaariksi tai mummiksi?

Haluaisitko mukaan vapaaehtoistoimintaan? Lue lisää: 

http://www.ensijaturvakotienliitto.fi/liitto/vapaaehtoistyo/toimi-kummina-mummina-tai-vaarin/

ET-lehti kiittää kaikkia työnsä lahjoittaneita.

".....ensikoti käärii rahat...."

 

En tarkemmin tunne asiaa, mutta mutu pohjalta luulisi niidenkin kirpparirahojen menevän toiminnan ylläpitämiseen. Tietenkin valmiit neuleet olisi voinut lahjoittaa suoraan vauvoille, mutta toisaalta myynnillä rahoitettava toiminta tukee äitejä/isiä ja vauvoja.

 

Aina tietenkin on hyvä miettiä, mihin rahojaan lahjoittaa, mutta koskaan emme voi olla satavarmoja, mihin lahjoitukset päätyvät. kannattaako siis lopettaa lahjoittaminen?? Minun mielestäni ei kannata

kirsikankukka55

Kiva juttu, mutta tiesittekö, että ainakin Oulun ensi -ja turvakodille LAHJOITETUT tuotteet eivät päädy lahjoituksina vauvaperheille, vaan Oulun ensikoti myy ne kirpputori-toimintana eteenpäin. Että kannattaa jatkossa tiiviisti harkita, antaako lahjoituksia Ensikodin kautta lahjoituksia tarvitseville (usein vähävaraisille) kun ensikoti käärii rahat lahjoituksista.. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla