ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Suomen syksyisin kesähitti lienee Jäätelökesä.

Jäätelökesästä on muodostunut kesähitti Sami Hurmerinnan sävellyksen, Maaritin aurinkoisen tulkinnan ja harhaanjohtavan nimensä ansiosta.

Mikko Alatalon kirjoittaman tekstin maisema on nimittäin puhdasta syksyä. Se katsoo kesään luopumisesta käsin. Syksy tuli. Poika jäi. Illat pimenee jouluun. Tesktin ytimessä ovat melankolisen Suomi-iskelmän perusvalttikortit.

Jäätelökesä onkin tarpeellinen muistutus siitä, että sanat eivät kerro välttämättä paljoakaan laulun lopullisesta sävystä. Samin sävellys ja Maaritin tulkinta eivät anna tuumaakaan periksi itsesäälille ja ruikutukselle, johon tekstissä olisi periaatteessa aineksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Jäätelökesässä soi päällimmäisenä kiitollisuus koetusta kesästä. Uima-altaat tyhjennetään, mutta muistot elävät. Niitä kelpaa nuoleskella. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Millaiselta jäätelöltä sinun muistojesi jäätelökesä maistuu?

 

mansikkajäätelöä!

Tämä biisi ei vaan ole koskaan kolahtanut meikäläiseen ja hieman ihmettelen sen suosiota. Maarit on kyllä hyvä-ääninen laulaja ja ihastuttava persoona mutta kun ei niin ei.

Muistojeni jäätelökesä maistuu mansikalta. Jos ei ole mansikkajäätelöä saatavilla niin sitten vaniljajäätelöä mansikoiden kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla