ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. Kesän lapset saavat kiittää tunnuslaulustaan sanoittaja Chrisse Johanssonia.

Pisteet Chrisse Johanssonille. Suuri suomalainen kesähitti ei ollut alkujaan kesähitti. Eikä voi oikein puhua edes laulun kääntämisestä, sillä alkuperäiskappaleen teksti-informaatio rajoittuu muutamaan hokemaan diskobiitin säestyksellä.

Johansson taikoi Banzai-yhtyeen Viva America -kappaleen kertosäkeen kolmesta sanasta Aa Viva America kymmenen sanaa ja niistä tolkullisen kertosäkeen: ”Aa kesän lapsi kun oon / Aa villi luonteeni on / Aa kesän lapsi mä oon / Aa poissa huoleni on.”

Kun kertosäkeen otti laulettavakseen Suomen pilvettömin lauluääni Katri-Helena, kesähittihän siitä sikisi. Katri Helenan versio Kesän lapsesta julkaistiin kesällä 1976 ja single pysyi listalla talveen asti.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Kappaleen hittipotentiaali ei tyhjentynyt vielä tähänkään. Myös Tapani Kansa sai kesähitin samalla laululla ja vieläpä samana kesänä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suurin ansio hitistä kuuluu kuitenkin sanoittaja Chrisse Johanssonille. Harva on tiivistänyt kesätunnelmaa paremmin yhteen lauseeseen: Mä rakastua niin nyt haluaisin kaikkiin!

Oletko sinä kesän, syksyn, talven vai kevään lapsi? Miten kesän lapsi saa kulumaan ne kolme muuta vuodenaikaa?

Vierailija

No mutta, onhan Tapani Kansa laulutaidoiltaan ihan omaa luokkaansa jos vaikka vertaa Katri Helenaan.

Mielestäni Kansan paras kesähitti on Kalajoen hiekat. Sitä kun kuuntelee, alkaa jalka heilumaan ja on ihan pakko laulaa mukana.

On hiekka polttavaa

Molemmilla on suuri ego, tiedetään. Seurustelin 30 vuotta sitten yhden roudarin kanssa, joka työskenteli muusikkopiireissä. Hän kertoi T.Kansasta juttuja, miten laulajan pinna oli aina tosikireellä.  Tapani Kansa on vanhemmiten nöyrtynyt ja on avautunut lehdistössä mm. mielenterveysongelmistaan kun taas Katri aina vaan yrittää ylläpitää mielikuvaa mukavasta ja miellyttävästä laulajasta, mitä ei oikeesti ole, tiedetään.  Sorry vaan, ei mene läpi. Katri Helena on laulutaidoiltaan seiskan luokkaa, tykätköön ken haluaa. Tapani Kansalle Luoja on suonut paremman lauluäänen: 10+ ! Kalajoen hiekat on niin ihku.

Sisältö jatkuu mainoksen alla