ET-lehti muistelee 15 päivän ajan menneiden kesien hittejä. On aika siirtyä hetkeksi paratiisiin.

Suomalainen versio paratiisikertomuksesta ei ala aamusta, vaan illasta ja kahden ihmisen kohtaamisesta.

Tarina etenee nopein leikkauksin kesämökille, uimaan ja sylikkäin. Teksti tavoittaa ohikiitävän hetken, mutta henkilöt jäävät hahmottomiksi. Saamme tietää heistä vain, että he ovat nuoria. Siitä, mitä he puuhaavat, ”aikuiset puhuu kuiskuttain”.

Rauli Badding Somerjoen ja Arja Tiaisen yhteistyönä syntynyt teksti on lähinnä kulissi, johon jokainen kuulija taluttaa omat henkilöhahmonsa, kokemuksensa ja kaipauksensa.Yksityiskohdilla ei ole täsmällisempää nimeä tai luonnetta: ihmisillä, paikoilla, linnuilla, kukilla, merellä tai kuteilla. Teksti on tätä kautta ajaton. Se pätee niin kauan kuin linnut laulavat, meri kuohuu ja vaatteita riisutaan.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Paratiisin ajattomuudesta todistaa sekin, että se kisaa vuosi vuodelta Suomen soitetuimman kappaleen tittelistä. Sitä ovat versioineet monet artistit Ville Valosta ruotsalaiseen Bo Kaspers Orkesteriin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Nyt jalkapallon EM-kisojen aikaan on myös sopiva hetki tunnustaa väärin kuullut sanat. Olen tuntenut Paratiisi-kappaleen pienestä pitäen. Ensimmäisen 20 vuotta kuulin kertosäkeen alun tässä muodossa: ”Oi jos sulle voisin antaa kaikkein kauneimman / tämän maailmani pallon valtaaman.”

Minkä laulun sanat sinä olet kuullut systemaattisesti väärin?

Vierailija

Badding parani vanhetessaan kuten viini. Pehmeä-ääninen, mieleenpainuva, surumielinen, elämän kolhima, esiintymiskammoinen Rauli. Kuoli liian, liian nuorena vain 39-vuotiaana ja on saanut ansaitsemaansa arvostusta vasta kuolemansa jälkeen kuten moni muukin suomalaisen iskelmätaivaan tähti esim. Olavi Virta.

Paratiisin lisäksi Baddingin kappaleista mielimusiikkiani ovat Tähdet, tähdet ja Laivat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla