The Revenant on karski, koskettava ja visuaalisesti komea eloonjäämiskamppailu, joka ottaa kantaa 1800-luvun rasismiin.

 Jo elokuvan kuvauksiin käytettiin lähes vuosi, koska ohjaaja Alejandro Gonzáles Inárritu halusi viedä tiiminsä niin autenttisen vaikeakulkuiseen maastoon.

Tositapahtumiin perustuvan, 1820-luvulle sijoittuvan eloonjäämiskamppailun kehyksenä ovat Pohjois-Amerikan villit erämaat. Talvi tekee tuloaan, kun joukko turkismetsästäjiä leiriytyy intiaanien maille.

Porukan terävimmällä tyypillä (loistava Leonardo di Caprio) on poikkeuksellinen luonnon taju, olihan hänen vaimonsakin intiaani. Karhun kynsiin jouduttuaan mies vammautuu kuitenkin niin pahoin, että porukan petturille tarjoutuu tilaisuus jättää hänet kuolemaan. Ja tehdä jotakin vielä pahempaa.

Teemat peilaavat tätä päivää: ahneutta ja vieraan pelkoa

Asetelma on raadollisen miehinen, mutta teemat ovat yleviä ja ajattomia: isyys, rakkaus, yhteisön voima ja sen hauraus. Myös elintilasta kamppailevien intiaanien keskuudessa. Erityisen kiitoksen ansaitsee elokuvaan puhallettu ajan henki. Ihmiset ovat tarpeeksi likaisia ja kaikki kamppeet reissussa rähjääntyneitä.

Palkintonsa ansainnut

Elokuvan vähän hankala nimi tarkoittaa paluuta ja aavetta. Käsittämättömien vaiheiden ja ponnistelujen jälkeen kuolleeksi luultu mies onnistuu palaamaan tukikohtaansa. Ja saa jonkinlaisen rauhan sielulleen.

Mutta osa tarinan hohtoa on siinä, että kosto ja sovitus eivät ole ennalta-arvattavia.

The Revenant on jo ehtinyt voittaa useita filmialan palkintoja (Golden Globe, brittien Bafta)  jotka perinteisesti enteilevät pian jaettavia oscareita.
 

The Revenant elokuvateatterissa, ensi-ilta 29.1.

Mikä on suosikkielokuvasi?

Kerro paras leffamuistosi

Mistä elokuvasta sinä pidät eniten? Miksi? Kerro suosikistasi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Lähde tutustumaan kuvankauniiseen Norjaan! Hurtigrutenin legendaarista risteilyä Kirkkoniemestä Bergeniin kutsutaan maailman kauneimmaksi merimatkaksi.

Hinta ET-lehden tilaajille

alk. 1 790 euroa/hlö jaetussa 2 hengen hytissä.

Hintaan sisältyvät

 • Finnairin ja SAS:n reittilennot
 • 1 yön majoitus Ivalossa täysihoidolla
 • 5 yön risteily jaetussa 2 h hytissä
 • täysihoito risteilyllä (kolme ateriaa päivässä)
 • ohjelman mukaiset kuljetukset
 • matkanjohtaja Lauri Lehtovirran palvelut ja kohdeinfot

Matkaohjelma

To 20.9. Helsinki–Ivalo Matka alkaa lennolla Helsingistä Ivaloon, jossa vietämme ensimmäisen päivän. Nautimme yhteisen lounaan ja illallisen Hotelli Ivalossa.

Pe 21.9. Ivalo–Kirkkoniemi, risteily alkaa. Matkaamme Norjan Kirkkoniemeen bussilla. Nousemme MS Nordlysin kyytiin, ja aloitamme merimatkan. Pohjois-Norjan rannikko tunnetaan majesteettisista maisemistaan. Ihastelemme vedestä jylhästi nousevia vuorijonoja ja nautimme laivan tunnelmasta. Risteilyllä on täysihoito.

La 22.9. Pohjois-Norjan helmet. Saavumme Norjan pohjoisimpaan kaupunkiin Honninsvågiin. Voit halutessasi tehdä retken Nordkappiin, Manner-Euroopan pohjoisimpaan kolkkaan. Illalla laiva saapuu Tromssaan.

Su 23.9. Lofootit ja Vesterålenin saaret. Lofootit tunnetaan ihastuttavista kalastajakylistään, henkeäsalpaavista maisemistaan ja koskemattomasta luonnostaan. Seilaamme kapeiden salmien läpi.

Ma 24.9. Napapiiri ja Helgeland. Juhlistamme pohjoisen napapiirin ylitystä seilatessamme Bodøsta Rørvikiin. Ohitamme myyttiset seitsemän sisaruksen vuoret ja Unescon maailmanperintökohteenakin tunnetun Vegan saariston.

Ti 25.9. Trondheim ja Kristiansund. Aamuherätys Trondheimissa, Norjan kolmanneksi suurimmassa kaupungissa. Mahdollisuus tutustua kaupunkiin matkanjohtajan johdolla. Merimatka jatkuu Kristiansundiin ja avomerellä kohti vehreää Molden kaupunkia.

Ke 26.9. Vuonot ja Bergen, paluu Helsinkiin. Ohitamme aamupäivän aikana useita maisemallisesti kauniita vuonoja. Ihastelemme kuvauksellista Bergenin saaristoa ja vehreitä vuonomaisemia. Saavumme Bergeniin klo 14.30. Illalla paluulento Helsinkiin.

Lisätiedot ja varaukset

Risteilykeskus puh. 020 144 1810, myynti@risteilykeskus.fi, www.risteilykeskus.fi/lukijaristeilyt
Vastuullinen matkanjärjestäjä Travel Specialist Group Oy.

Yhteistyössä

Kerää vuoden kiinnostavimmat havaintosi uuteen, upeaan Sääkirjaan! ET-lehden tilaajana saat uutuuskirjan etuhintaan.

Sääkirja – Havainnoijan päiväkirja kannustaa tarkkailemaan säätä. Havainnollinen tietopaketti kuvineen kertoo kuinka sääilmiöt syntyvät. Selkeään päiväkirjaosuuteen mahtuvat yhden vuoden säähavainnot.

Kirjasta löydät:

Runsas tieto-osio

 • Millaiset pilvet satavat?
 • Mistä johtuvat tuulenpuuskat?
 • Taivaan valoilmiöitä
 • Opastusta pilvibongaukseen ja sään ennustamiseen
 • Tarkkailtavaa koko vuodeksi
 • Tunnista eri pilvityypit

Selkeä päiväkirjaosio

 • Reilusti tilaa muistiinpanoille
 • Aukeama viikkoa kohden
 • Tilaa vuoden havainnoille

Yhteensä 136 sivua!

Hinta ET:n tilaajille 9,90 e (muille 19,90 e).

Tilaa sääkirja heti kätevästi netistä täältä tai soita 0203 31017 arkisin klo 9-17.