The Revenant on karski, koskettava ja visuaalisesti komea eloonjäämiskamppailu, joka ottaa kantaa 1800-luvun rasismiin.

 Jo elokuvan kuvauksiin käytettiin lähes vuosi, koska ohjaaja Alejandro Gonzáles Inárritu halusi viedä tiiminsä niin autenttisen vaikeakulkuiseen maastoon.

Tositapahtumiin perustuvan, 1820-luvulle sijoittuvan eloonjäämiskamppailun kehyksenä ovat Pohjois-Amerikan villit erämaat. Talvi tekee tuloaan, kun joukko turkismetsästäjiä leiriytyy intiaanien maille.

Porukan terävimmällä tyypillä (loistava Leonardo di Caprio) on poikkeuksellinen luonnon taju, olihan hänen vaimonsakin intiaani. Karhun kynsiin jouduttuaan mies vammautuu kuitenkin niin pahoin, että porukan petturille tarjoutuu tilaisuus jättää hänet kuolemaan. Ja tehdä jotakin vielä pahempaa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Teemat peilaavat tätä päivää: ahneutta ja vieraan pelkoa

Asetelma on raadollisen miehinen, mutta teemat ovat yleviä ja ajattomia: isyys, rakkaus, yhteisön voima ja sen hauraus. Myös elintilasta kamppailevien intiaanien keskuudessa. Erityisen kiitoksen ansaitsee elokuvaan puhallettu ajan henki. Ihmiset ovat tarpeeksi likaisia ja kaikki kamppeet reissussa rähjääntyneitä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkintonsa ansainnut

Elokuvan vähän hankala nimi tarkoittaa paluuta ja aavetta. Käsittämättömien vaiheiden ja ponnistelujen jälkeen kuolleeksi luultu mies onnistuu palaamaan tukikohtaansa. Ja saa jonkinlaisen rauhan sielulleen.

Mutta osa tarinan hohtoa on siinä, että kosto ja sovitus eivät ole ennalta-arvattavia.

The Revenant on jo ehtinyt voittaa useita filmialan palkintoja (Golden Globe, brittien Bafta)  jotka perinteisesti enteilevät pian jaettavia oscareita.
 

The Revenant elokuvateatterissa, ensi-ilta 29.1.

Mikä on suosikkielokuvasi?

Kerro paras leffamuistosi

Mistä elokuvasta sinä pidät eniten? Miksi? Kerro suosikistasi ja osallistu keskusteluun alla olevassa kommentointikentässä.

Vierailija

Kenelle on suunnattu tällaiset aiheet? Ketkä on näiden alkujen takana, nuoretko? Voihan hobbitti sentään..

Sisältö jatkuu mainoksen alla