Kuningatar Elisabet II on maataan pisimpään hallinnut brittimonarkki. Hän on taustavaikuttaja ja keulakuva, jota britit pääsääntöisesti arvostavat. Mutta - onko järkeä?

Elisabet II:lla ei ole helppo tehtävä, vaikka äkkiseltään siltä vaikuttaisi. Tehtäviin kuuluvat muun muassa 53 maan ja 2,2 miljardin ihmisen Kansainyhteisön johtaminen (Britannian lisäksi), Australian ja Kanadan muodollinen valtionjohtajuus, nimitystehtävät, edustaminen ja symboliarvon ylläpitäminen.

Taloudellisesti kuningattarella menee lujaa. Tänä vuonna kuningatarta ylläpitävän budjetin suusuur on reilut 40 miljoonaa euroa. Kiinteistöomaisuuksiin kuuluu muun muassa kauppakeskuksia ja maata ympäri valtakuntaa sekä historiallisia rakennuksia. Kuningattaren kiinteistösalkussa ovat lisäksi koko kallis Regent Streetin ostoskatu Lontoossa sekä maineikkaan Savoy-hotellin alue.

Vuoden kuluttua kuningatar täyttää 90 vuotta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mitä mieltä olet - joko hänen pitäisi siirtää valtaa ja vastuuta seuraaville sukupolville? Entä kiinnostaako - seuraatko monarkian perhetapahtumia innolla?

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Osallistuminen vaatii kirjautumisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla