Pääsiäisen koristeet syntyvät helposti: kukkia, pajunkissoja, suklaamunia ja höyheniä, nokkela hyödyntää myös narsisseja ja orvokkeja.

Kynttilälyhty kukkimaan

(kuva alussa)

Upea pääsiäiskoriste syntyy kädenkään­teessä, kun pengot kaapin kätköjä! Jouluinen kynttilälyhty antaa kauden kukille juhlavan kehyksen.
Asettele pääsiäis- tai kevätkukat lyhtyyn, korkeammat taakse ja matalammat eteen.

Peitä ruukut sammalella, jäkälällä tai vaikka kivillä. Jos kaikki kukat sietävät hiukan kylmää, voit nostaa koko komeuden ulos vaikkapa terassia kaunistamaan. 

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Katso yli 20 pääsiäisen reseptiä tästä.

Pajunkissoissa piilee pesä

Pääsiäistipu teki pesän pajunkissakimppuun! Jos myöhästyit rairuohon kasvattamisesta, ei hätää. Hanki pieni kodin­onni ja tee soma pesä oksiin. Helpommaksi ei pääsiäiskoristelu tule.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarvitset reilun kimpun pajunkissoja, hiukan sammalta, kelmua ja kodinonnen.

Tee oksista kimppu, sido se narulla ja aseta maljakkoon tai kannuun. Ota kodinonni ruukusta, madalla hiukan multapaakkua ja kiedo sen ympärille muovi kosteuden säilyttämiseksi. Sovita ympärille sammalta ja pujota oksien lomasta pesäksi. Koristele vaikkapa höyhenillä ja suklaamunilla.

Mitä kukkia pääsiäiskimppuun?

Tipulle munakori

Minne se tipu munisi, jos eiolisi koria? Tee vehreä kori laakerinlehdistä ja koristele se silkkinauhalla. Myöhemmin voit käyttää koria suojaruukkuna.

Tarvitset korin tai ruukun, jonka halkaisija on 10–12 cm sekä 4–5 pussia kuivattuja laakerinlehtiä, lisäksi Erikeeperiä tai nopeasti kuivuvaa kuumaliimaa sekä reilun metrin silkkinauhaa.

Aloita lehtien liimaus korin yläreunasta. Tee täysi kierros ja jatka alempi kerros niin, että sijoitat lehdet edellisten lomaan. Tulos on kaunein, kun käytät alareunassa pienempiä lehtiä. Kierrä lopuksi silkkinauhaa korin sangan ympäri, ja solmi pää rusetiksi.

Tuotetiedot:

Kuva 1: Lyhty 52 e, Piironki. Kuva 2: Tapetti Borosan 37825, Borås. Kirjoituspöytä 139 e, Piironki. Lautaset seinällä Stockmann. Puput 8,70 e/kpl, Indiska. Lasimunat oksilla 9,50 e/pussi, Piironki. Kannu kuvaus-rekvisiittaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla