Tänään julkistettu uusi verkkopalvelu tekee mahdolliseksi hallita ja seurata omia ja perheen terveys- ja hoitotietoja verkossa.

Helsinkiläisen Solarch Oy:n kehittämään verkkopalveluun voi tallentaa terveystietoja ja muokata niitä. Siihen kuuluu myös hätätilannekortti, johon liitetyn koodin avulla esimerkiksi ensihoidon väki saa henkilön kriittiset terveystiedot käyttöönsä.

Palvelun kautta voi vastedes myös seurata sairastuneelle omaiselle tehtyjä hoitotoimenpiteitä ja pitää yhteyttä hänen hoitajiinsa, yhtiö kertoo tiedotteessaan.

Solarch on tehnyt ActiveMedi-palveluaan yhteistyössä kansanterveys- ja potilasjärjestöjen kanssa.Ensimmäisenä se on tarjolla Muistiliiton jäsenille. Heille on muokattu palvelusta versio, johon sisältyy muun muassa hätätilannekortti ja mahdollisuus seurata muistitestien tuloksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Hätätilannekortti helpottaa ammattilaisten toimintaa sairaskohtauksissa tai muissa hätätilanteissa, Muistiliiton toiminnanjohtaja Eila Okkonen sanoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Henkilökohtaisten terveystietojen pysymisen salassa verkossa Solarch sanoo tapahtuvan varmistetuilla palvelimilla ja suojatuilla yhteyksillä. Tietojen katoamista torjuu tiheä varmuuskopiointi.

Solarch Oy on rekisteröity vuonna 2012. Sen toiminnan käynnistymistä on edistänyt Aalto yliopiston kauppakorkeakoulun yrityskiihdyttämö.

Ambulanssin ensihoitajana tutustuin ActiveMediin ja totesin sen parantavan huomattavasti potilaan elintärkeiden tietojen saantia hätätilanteissa -ja myös vähemmän kiireellisissä tilanteissa, kun pitää miettiä että pitääkö pakosti mennä yöaikaan sairaalan päivystykseen vähintään 20 km matkan päähän vai voiko ActiveMedistä saaduilla esitiedoilla odottaa omalle terveysasemalle pääsyä aamulla. Hyvää on sekin, että järjestelmä vaatii joko potilaalta tai omaisilta aktiivista osallistumista tietojen ajalla pitämiseen eli tietojen päivittämiseen. Suomalainen ongelma on ollut, että luullaan terveydenhuolto-organisaation kykenenevän vähillä resursseillaan vielä kykenevän huolehtimaan potilaan lukuisista lääkemuutoksista tai hoitokertomusten tallettamisesta yhteen paikkaan. Monessa muussa maassa se on ollut aina suvun tai potilaan itsensä vastuulla.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla