Vanhustenpäivää vietetään tänä syksynä 60. kerran. Päivä on päässyt kunnioitettavaan ikään, mutta suurelta yleisöltä se mene täysin ohi.

Vanhustenpäivä on maamme vanhimpia teemapäiviä, jota vietettiin ensimmäistä kertaa syyskuussa 1954.

Alkuperäinen tavoite oli osoittaa kiitosta niille vanheneville omaisille, joiden työlle nykypolven elämä on rakentunut.

Tavoite on edelleen hyvä ja kannatettava, mutta ikävä kyllä Vanhustenpäivä ei ole kohonnut samaan sarjaan kuin vaikkapa SPR:n organisoima Nälkäpäivä tai kirkollinen pyhäinpäivä, jolloin ihmiset kunnioittavat poisnukkuneita läheisiään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vanhustenpäivää vaivaa etäännyttävä juhlavuus. Valtakunnallista pääjuhlaa vietetään, ministeri puhuu ja Vuoden vanhusteko palkitaan, mutta ihmisten arkeen juhla ei yllä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vanhustenpäivä 2.0

Nuorisossa on tälläkin kohtaa toivo. He keksivät ravintolapäivät ja siivouspäivät, miksei siis modernia mummolapäivää.

Vanhustenpäivän virallisuudet voisi vaihtaa siihen, että jokainen ottaa asiakseen lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina viedä mummon, papan, mummit ja ukit kävelylle, syömään, brunssille, elokuviin, konserttiin…

Sellainen kiitos elämäntyöstä lämmittäisi luultavasti pidempään kuin virallinen pönötys tärkeän aiheen äärellä.

Oletko samaa mieltä? Miten sinä haluaisit viettää vanhustenpäivää 5. lokakuuta?

Vierailija

           Hei !  Niin kun ikää karttuu, niin tulee niitä "kolotuksia ".  Etenkin jos olet tehnnyt nuorenpana raskasta työtä.    vanhenpani sanoi  jostakin että hänkin on ollut " räästästipun alla !!   Vanhus jakso kuuluu elämän kirjoon.   Minä en ainakan moiti, etenkin kun meidänkylän nuoret ovat minua kohtaan mukavia.

       NÄin kirjoitti illan kähmässä !    75 v. mummo

Mielestäni vanhus-sana on kaunis ja kunnioitusta herättävä. Miksi sitä ei siis käytettäisi? Puhutaanhan jo Raamatussakin vanhuksista ja vanhuudesta.

Itse täytän pian 60 vuotta. Ja en loukkaantunut , kun nuori työkaveri huudahti ikäni kuultuaan: " Voi hyvänen aika. sinähän olet jo vanhempi kuin minun mummoni."

Sisältö jatkuu mainoksen alla