Ovatko taidemaalarit niin erikoisia tyyppejä kuin väitetään? Lähde katsomaan! Tuubit ja ovet auki 11.-12.10.

Näistä kemuista on elitismi kaukana! Taidemaalariliitto juhlii 85-vuotista taivaltaan lämpimästi ja kodikkaasti: kutsumalla tavalliset, taiteesta kiinnostuneet ihmiset kylään lokakuun toisena viikonloppuna 11.–12. 10.

Enemmän ja vähemmän mystisten työhuoneiden ovet avautuvat 28 paikkakunnalla, Inarista Utöhön ja Ylistarosta Joensuuhun. Kaikkiaan hankkeessa on mukana 88 taiteilijaa.

Useimmat heistä ovat luvanneet esitellä tuoreita töitään, vastata kysymyksiin ja valaista muutenkin – taloudellisesti usein varsin niukan – elämänsä saloja. Monissa paikoissa on luvassa myös pullakahvit ja muuta viihdettä. Ostaakin töitä tietysti saa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

www.painters.fi/tuubitauki

löytyvät kaikki paikkakunnat ja taiteilijat yhteystietoineen ja ajo-ohjeineen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

3 tärppiä

*Monet kohteet ovat kiinnostavia myös miljöönsä puolesta. Esimerkiksi espoolaisen Sofia Wilkmanin tukikohdan, Villa Ekan, aiempia haltijoita ovat olleet Albert Edelfelt ja Eliel Saarinen.

*Viimeksi Lontoossa mainetta niittänyt Tiina Heiska puolestaan asuu ja tekee töitä Vuosaaren taiteilijatalossa, maankuululla ”aurinkorannikolla".

*Kainuusta, läheltä Venäjän rajaa, puolestaan löytyy Härmänkylä, jonka lammaslaidunten kupeessa seisoo taiteilija Urho Kähkösen rintamamiestalo.

ovatko taidemaalarit niin erikoisia tyyppejä kuin väitetään ?

miten erikoisia heidän sitten pitäisi olla, ovatko nörtit erikoisia, entä lääkärit, kansanedustajat, näyttelijät, no ovat ja eivät ole,

taiteilijoiden osalta minun kai pitäisi tietää, olenhan taiteillut neljännesvuosisadan puoliammattilaisena, kaiken isäksi myynyt töitäni, toisin kuin ns apurahataiteilijat, joita pidän reppanoina,

olen tietenkin tavannut paljon taiteilijoita, jos joku asia meitä yhdistää, niin se on tietynlainen näkemys elämästä ja taiteesta, ehkä tietynlainen mentaliteettikin, mutta olemme kyllä kaikenkaikkiaan myös useimmat omia yksilöitämme, paljon on reppanoita, jotka tekevät töitä, joita ei juuri kukaan huoli, eivätkä he myös kehity, vaan polkevat paikoillaan,

sitten on niitä, jotka osaavat tehdä töillään tuloja ja kehittyvät koko luomiskautensa ajan, monet ovat lisäksi ns monitaiteellisia, itselle siunaantunut laulu, tanssi, kirjoitustaito, soittotaito

että ihan hyvin olisi voinut jopa elättää itsensä millä tahansa edellämainituista,

kuitenkin olen työskennellyt pääasiassa liike-elämässä ja taide on ollut kiva harrastus,

josta siitäkin on tullut omat tulonsa, mutta kun päätulolähde on ollut joku muu,

niin ei ole ollut paineita, ei ole tarvinnu tehdä ns leipätöitä,

vaan on voinut keskittyä laatuun

Sisältö jatkuu mainoksen alla