Ovatko taidemaalarit niin erikoisia tyyppejä kuin väitetään? Lähde katsomaan! Tuubit ja ovet auki 11.-12.10.

Näistä kemuista on elitismi kaukana! Taidemaalariliitto juhlii 85-vuotista taivaltaan lämpimästi ja kodikkaasti: kutsumalla tavalliset, taiteesta kiinnostuneet ihmiset kylään lokakuun toisena viikonloppuna 11.–12. 10.

Enemmän ja vähemmän mystisten työhuoneiden ovet avautuvat 28 paikkakunnalla, Inarista Utöhön ja Ylistarosta Joensuuhun. Kaikkiaan hankkeessa on mukana 88 taiteilijaa.

Useimmat heistä ovat luvanneet esitellä tuoreita töitään, vastata kysymyksiin ja valaista muutenkin – taloudellisesti usein varsin niukan – elämänsä saloja. Monissa paikoissa on luvassa myös pullakahvit ja muuta viihdettä. Ostaakin töitä tietysti saa.

www.painters.fi/tuubitauki

löytyvät kaikki paikkakunnat ja taiteilijat yhteystietoineen ja ajo-ohjeineen.

3 tärppiä

*Monet kohteet ovat kiinnostavia myös miljöönsä puolesta. Esimerkiksi espoolaisen Sofia Wilkmanin tukikohdan, Villa Ekan, aiempia haltijoita ovat olleet Albert Edelfelt ja Eliel Saarinen.

*Viimeksi Lontoossa mainetta niittänyt Tiina Heiska puolestaan asuu ja tekee töitä Vuosaaren taiteilijatalossa, maankuululla ”aurinkorannikolla".

*Kainuusta, läheltä Venäjän rajaa, puolestaan löytyy Härmänkylä, jonka lammaslaidunten kupeessa seisoo taiteilija Urho Kähkösen rintamamiestalo.

Taiteilijaelämää tirkistelemään!

ovatko taidemaalarit niin erikoisia tyyppejä kuin väitetään ? miten erikoisia heidän sitten pitäisi olla, ovatko nörtit erikoisia, entä lääkärit, kansanedustajat, näyttelijät, no ovat ja eivät ole, taiteilijoiden osalta minun kai pitäisi tietää, olenhan taiteillut neljännesvuosisadan puoliammattilaisena, kaiken isäksi myynyt töitäni, toisin kuin ns apurahataiteilijat, joita pidän reppanoina, olen tietenkin tavannut paljon taiteilijoita, jos joku asia meitä yhdistää, niin se on tietynlainen...
Lue kommentti