Tehdään tästä joulusta kunnon kulutusjuhla – kotimaisin tuottein. Nyt tarvitaan Talvisodan henkeä, kuten Suomen Pankki sanoo.

Pelkällä rahalla ei pysty taikomaan hyvää tunnelmaa. Mutta kyllä joulu kaikkine ruokineen, lahjoineen ja rekvisiittoineen muodostaa melkoisen loven useimpaan kukkaroon. Pelkkään ruokaan käytetään kotitalouksien kulutusmenoista viidennes. Näin tapahtuu ympäri vuoden.

Nyt jos koskaan on korkea aika osoittaa hyvää tahtoa myös valintoja tehdessä, ja antaa lahja sekä itselle että isänmaalle. Ennen kuin on myöhäistä.

Joululahja isänmaalle – ja itselle

Unohtakaamme edes hetkeksi ylikansallisten kauppaketjujen ”edulliset” kotkotukset ja ulkomaiset nettiostokset.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suunnatkaamme yksimielisesti – ja hyvällä omallatunnolla – rahamme  kotimaiseen kulutukseen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Ja tehdään samalla totta Suomalaisen Työn Liiton laskelmasta: jos jokainen käyttää kuukaudessa 10 euroa enemmän kotimaisiin tuotteisiin ja palveluihin, saamme aikaan 10 000 uutta työpaikkaa.

Talvisodan henkeä kehiin!

Moni historioitsija ja ekonomistitkin uskovat, että suomalaiset ovat parhaimmillaan silloin, kun uhkana on totaalinen romahdus.

Tuoreimpien Suomen Pankin ennusteiden mukaan maamme ”itse aiheutettu” taloustilanne – ja siitä selviäminen – alkaa vaatia jo Talvisodan henkeä. Ja sen hengen luomiseen tarvitaan jokaista kansalaista ja euroa.

Pannaan raha töihin! Myös niitä säästötileillä makaavia miljardeja voisi juhlan kunniaksi vähän tuulettaa.

Muista myös kaikenlaiset hyvän olon lahjakortit, joilla voit työllistää siivoojia, hierojia, kosmetologeja ja muita pienyrittäjiä.

Tartu Avainlippuun!

Sinivalkoinen Avainlippu kertoo tuotteen ja palvelun suomalaisuudesta. Katso kaikki palvelut ja tuotteet www.sinivalkoinenvalinta.fi

*Suomalaisen ruuan tunnistat Hyvää Suomesta -merkistä.

* Myös Design from Finland ja Sirkkalehti-merkatut tuotteet luovat työtä Suomeen.

HUOMIO! Elintarvikkeissa ja käyttötavaroissa on paljon kansainvälisiä brändejä, jotka tehdään Suomessa. Esimerkiksi monet Transmerin, Orklan, Nestlen ja Unileverin tuotteet.

VAROITUS: Pelkkä Made in Finland -merkintä ei takaa vielä mitään. Sen laillisuutta ei valvo kukaan. Pahimmassa tapauksessa ”kotimainen laatutuote” on väsätty jossakin aasialaisessa hikipajassa.

Pankkitililläni ei miljoonat makaa, sataset siellä yrittää pysytellä tilin reunassa mutta nekin vähät joutuvat sieltä välttämättömiin asumis- ym.kuluihin. Ei ole siis mitään vaikeutta keksiä rahoilleni isänmaallista tai muutakaan käyttöä, suoraveloitus ja lainan lyhennykset pitää tilini siistinä ja puhtoisena.

Kotimaista tottakai ostan aina kun mahdollista, vaikka ostokseni eivät olekaan isoja. Se vähä mitä tililleni jää, kun menot napataan pois, sanelee sen, että käytän myös Lidliä ja Tokmannia sekä kirppareita.

Artikkelin kehotukseen "tehdään nyt kunnon kulutusjuhla", en voi yhtyä, koska joulusta meidän huushollissamme tulee tänäKIN vuonna yksinkertainen, mahdollisimman paljon itse tehty mutta kodikas silti.

Mutta ne joilla rahat tuppaa homehtumaan tilillä, he voisivat kuluttaa  enemmän kotimaista. Vaikkakaan en usko minäkään että sillä muutetaan isojen firmojen ulkomailla teetettävän työn määrään.

 

Enhän minä sanonut etten osta suomalaista, kirjoitin ettei sillä ole mitään merkitystä lopputulokseen, sehän on jo nähty. Ostan luomua ja jos mahdollista niin suoramyynneistä, ruokakauppani on Prisma eikä Litli. Ostan myös "kotimaisia" vaatteita vaikka ne taitavat olla jo melkein kaikki valmistettu jossain Kiinassa.

Tuota talvisodan henkeä minä peräänkuulutan myös omistajilta ja johtajilta joiden hurjat palkankorotukset ja optiot menevåt yli tavallisen mummon ymmärryksen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla