Jokainen on vähän jouluihminen, mutta jotkut ovat enemmän kuin toiset. 20 asiaa paljastavat, oletko niin hulluna jouluun, että sinua voi kutsua jouluhurahtajaksi.

1. Jouluhurahtajalla on kotona jouluvalot ja kynttilät ympäri vuoden ja niiden määrä lisääntyy viimeistään heti pimeän tultua syksyllä.

3. Jouluhurahtaja ei puhu pelkästään joulun ajasta tai aatosta. Hänen mielestään ydinjoulu kestää vähintään kvartaalin, kolme kuukautta.

4. Jouluhurahtaja hörppii glögiä ja leipoo ensimmäiset jouluherkut syyskuussa. Tuolloin ei vielä myydä kaupoissa valmiita jouluherkkuja.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Sisältö jatkuu mainoksen alla

4. Jouluhurahtaja on jo lokakuussa ostanut ensimmäiset uudet joulukoristeensa, kun ne tulevat kauppoihin ja koristellut sekä niillä että vanhoilla koristeilla kotinsa.

5. Jouluhurahtaja askartelee itse joulukortit, joiden suunnittelu alkaa hyvissä ajoin – viimeistään syyskesällä.

6. Jouluhurahtaja laittaa ensimmäiset joulukortit postiin jo marraskuussa, paljon ennen Postinkin heräämistä joulusesonkiin.

7. Jouluhurahtaja kaipaa joululauluja radiosta jo pyhäinpäivän jälkeen. Hänen kotonaan joululaulut soivat vähintään kaksi kuukautta.

8. Jouluhurahtaja ehtii vaihtamaan sopivat jouluverhot useamman kerran samana vuonna. Ensin laitetaan vanhat verhot hyvissä ajoin ennen kuin kaupat ovat edes alkaneet myydä joulutekstiilejä. Myöhemmin verhot, matot ja pöytäliinat vaihdetaan kauden uutuuksiin. Vain nostalgiset, isoäidiltä perityt joulusisustusvaatteet saavat jäädä paikoilleen.

9. Jouluhurahtajalla on heti joulukuun alussa kaapit täynnä torttuja, pipareita ja makeisia – sekä itsetehtyjä että ostettuja.

10. Jouluhurahtaja ei voi kävellä yhtään kertaan kadulla joulupadan ohi antamatta siihen almujaan.

11. Jouluhurahtaja tekee itse joululahjansa tai hankkii ne hyvissä ajoin jo alkuvuoden alennusmyynneistä.

12. Jouluhurahtaja ei koskaan anna lahjapakettia, josta puuttuu lahjanaru ja itsetehty pakettikortti.

13. Jouluhurahtaja ottaa valokuvan joulukoristeistaan, leivonnaisistaan sekä itsestään joulupukin kanssa ja lähettää sen heti lähimmäisilleen sekä sosiaaliseen mediaan.

14. Jouluhurahtaja haluaa kotiin vain aidon joulukuusen ja mahdollisimman aikaisin. Tämä joulukodin keskipiste poikkeaa muusta koristelulinjasta: hurahtajan joulukuusi on pelkistetty ja siinä on vain kynttilät, mieluusti aidot.

15. Jouluhurahtaja viettää jouluaatonsa ja ympärillä olevat pyhät mieluiten perheen ja sukulaisten kanssa joulukoristellussa talossa lumisten maisemien keskellä.

16. Jouluhurahtaja haaveilee Suomen Lappiin muuttamisesta, sillä siellä asuu se ainoa ja oikea joulupukki.

17. Jouluhurahtajan joulupöytään kuuluu ainakin perinteisiä ruokia, kuten kinkkua, laatikoita, rosollia ja luumukiisseliä. Ilman niitä hänen joulunsa on pilalla. Näitä syödään kuitenkin jo hyvissä ennen jo aattoa ja monta viikkoa aaton jälkeen – ainakin niin pitkään kun kauppoihin tulevat Runebergin tortut.

18. Jouluhurahtaja hamstraa joulun jälkeen alennusmyynneistä joulukarkit ja -glögit.

19. Jouluhurahtaja juo glögiä juhannuksena nuotiolla lämmitettynä ja kaivaa esiin viimeiset joulukonvehdit.

20. Jouluhurahtaja etsii glögimaustetta kaupoista jo juhannuksen jälkeen.

Puuttuuko listasta mielestäsi jotain?

Kerro ja keskustele aiheesta alla olevassa kommentointikentässä. 

 

Muista myös joulukalenterimme! Arvomme siellä joka päivä jotain kivaa aattoon saakka. Julkaisemme uuden luukun etlehti.fi:n etusivulla joka päivä. 

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla