
Samasta ruispiparitaikinasta voi valmistaa helposti myös makoisia ruiskierteitä.
Ruispiparit
200 g voita tai leivontamargariinia
2 dl siirappia
2 dl ruokosokeria
1 rkl kanelia
2 tl kardemummaa
1 tl inkivääriä
1 tl neilikkaa
1 tl pomeranssinkuorta
1 dl ruokakermaa
2 munaa
4 dl ruisjauhoja
noin 7–8 dl erikoisvehnäjauhoja
2 tl soodaa
- Sulata rasva kattilassa. Lisää joukkoon siirappi, ruokosokeri ja mausteet. Hauduta miedolla lämmöllä 5 minuuttia.
- Nosta kattila pois liedeltä. Lisää hieman jäähtyneeseen seokseen kerma, munat sekä jauhot, joihin sooda on sekoitettu.
- Anna taikinan tekeytyä jääkaapissa hyvin peiteltynä seuraavaan päivään.
- Kauli taikina ohueksi levyksi ja painele piparimuoteilla pipareita.
- Paista pipareita 200-asteisen uunin keskitasolla 5–8 minuuttia.
- Jäähdytä ja koristele sokerivesikuorrutteella, nonparelleilla yms.
Muunnos 1: Ruista ja juustoa
Lyömätön yhdistelmä: ruispiparit ja sinihomejuusto. Erilaisilla muoteilla loihdit mieleisiäsi pipareita.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Muunnos 2: Kierteitä
- Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi levyksi.
- Levitä luumu- tai omena-kanelimarmeladia ohut kerros ja ripottele mantelirouhetta päälle.
- Kierrä taikina rullaksi ja leikkaa pötkö sentin viipaleiksi.
- Asettele kierteet pellille, ripottele pintaan vielä mantelirouhetta.
- Kypsennä 200 asteessa uunin keskitasolla 10–15 minuuttia.
Seuraa meitä Facebookissa