Arjen kuluissa voi säästää pitkän pennin, jos tekee ruokaostokset fiksusti. Katso vinkit myös siihen, miten säästät sähkö- ja vesikuluissa. 

 1. Leivo ja valmista ruoka itse. Tee kerralla isoja annoksia, pakasta osa.
 2. Tee kauppalappu ja osta vain sen mukaan.
 3. Pidä ostoksilla oma ostoskassi mukana.
 4. Seuraa tarjouksia ja osta alennustuotteita, vaikka kerralla isompi määrä.
 5. Hamstraa tolkulla. Kaupat ovat nykyään melkein aina auki. Älä osta sellaisia varastoja, joita et ehdi käyttää tai saa säilöttyä niin, että ne kestävät. Kalleinta on ostaa suoraan poisheitettäväksi.
 6. Kasvata itse yrttejä ja vihanneksia.
 7. Käytä hyväksi luonnon antimet: marjat ja sienet. Samalla saat liikuntaa ja säästät punttisalin maksun.
 8. Pistä sana kiertämään ja kerro, jos olet kiinnostunut riistalihasta. Sitä voi olla edullisesti tarjolla metsästysseuroilla.
 9. Toreilta saa sulkemisaikaan hedelmiä ja vihanneksia edullisemmin.
 10. Laputtaako kotimarkettisi tuotteita oransseilla lapuilla päivän päätteeksi? Viimeinen myyntipäivä ei ole viimeinen käyttöpäivä.
 11. Jos paukkupakkasilla kuljet kotona t-paidassa, poltat turhaan rahaa. Nappaa lämpötila hieman pienemmäksi ja nosta villasukat kunniaan.
 12. Sohva tyhjässä olohuoneessasi ei pelkää pimeää. Sammuta tarpeettomat valot ja laitteet. Tuuleta oikein.
 13. Jos sinulla on sähköllä toimiva lämminvesivaraaja, mieti lotraatko turhaan kuuman veden kanssa.
 14. Älä hehkuta lattialämmitystä. Riittää, kun lattia ei tunnu kylmältä.
 15. Sauna on kova sähkösyöppö. Vältä kiukaan paahtamista satasella, 70-80 °C takaa jo leppoisat löylyt.
 16. Sähkölaskua voit pienentää kilpailuttamalla sähkönmyyjiä. Verkossa se on helppoa. Energiaviraston nettisivuilla on hyvät ohjeet sähkön kilpailuttamisesta. Omasta sähkölaskusta näet kilpailutettavissa olevan sähkön osuuden. Sähkönsiirron osuuteen et voi vaikuttaa.

Muista myös:

Jos taloutesi tuntuu olevan koko ajan liian tiukoilla, tarkastele rahankäyttöäsi kokonaisuutena. Säästä kauppakuitit ja pidä muutaman kuukauden ajan kirjaa kaikista kuluistasi. Näin näet, mihin rahasi todellisuudessa kuluvat. Mitättömiltä tuntuvat pienet kulut voivat todellisuudessa syödä suuren osan tuloistasi.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Vierailija

-valone-Käyttäjä698 kirjoitti:
 Parhaiten säästää kuolleena! Säästyy miettimisen vaivalta!

Varmana kokemusest tierät.

Vierailija

Ekonomisti kirjoitti:
Kaikessa muussa säästä mutten lämmössä.

 1. Sisällä pitää tareta t paidassa ilman muuta. Varalla on aina lämpöpuhallin jos palelee niin  puhallin on päällä.

 2. Ruokaa ostan vain ulkolaisia tuotteita en koskaan kotimiaista, siinä säästää kaikista eniten . Kotimainen tuote on niin kallista että ulkolaista ostat kolme samalla hinnalla kuin kotimaista yhden.

3.Vaatteet kaikki kirpparilta. Sieltä löytyy merkkituoteta  alle viiden euronkin ja toella hyviä.

4.  Vältä toreja j a markkinoita ja pieniä putiikkeja, niissä on myös ylihinnoitellut hinnat, seiltä ei kannata mitään ostaa.

5. Kerrostalossa kannattaa käyttää taloyhtiön saunaa meillä 5 e/kk ja taloyhtiön pesukoneita.

6. Kaupassa käynti kerran viikkoon, ei tule ostettua turhaan. Lidlit  houkuttelee  käymään joka päivä, laittamalla tarjoukset joka päivälle. Älä lue mainoksia, osta sitä mitä taraviit  älä le mainos orja.

7. Älä laita rahaa koskaan yhteenkään keräykseen, ne ei auta heitä kelle kerätään vaan ne rahat menee aivanmuille kuin niitä tarvitsijoille. Myös vaatteet kannattaa antaa tutuille tai laittaa roskiin, nekään ei aina päädy tarvitsiljoille vaan ihmisille, jotka myyvät niitä kovaan hintaan.

8. Pidä kirjaa tuloista ja menoista hyvin tarkkaan, ja laadi budjetti.  Sovi että käytät  seuraavan kuun ostoksiin 180 e äläkä ylitä sitä. Pystyt kyllä siihen. 

Turhuutta on kaupat täynnä, ja muista että kauppias ei ole ystäväsi, hänen aikomus on vain viedä sun rahat. Alennuksia ei ole olemssakaan, kun yksi tuote on halpa, toisen tuotteen hintaa on nostettu.

Minkä kaupan mainoksia käytät WC-paperina takamuksen pyyhkimiseen?

Sisältö jatkuu mainoksen alla