Juna-asemalla kannattaa olla tarkkana, että ehdit saada laukkusi säilöstä. VR on huomannut, että "laajempi aukiolo lisää ilkivallan riskiä", ja asemat menevät yllättävän aikaisin kiinni.

Ostin edullisen junalipun yhden yön yli suuntautuvalle Mikkelin kulttuurireissulle. Veimme ystäväni kanssa matkalaukkumme lauantaina aamulla jo säilöön asemalle, jotta niitä ei tarvitsisi raahata koko päivää mukana kulttuuririennoissa.

Asemalla ei ollut auki lipunmyyntiä eikä kahvilaa, mutta odotustila oli auki. Tämän takia minulle ei tullut mieleenikään, etteikö odotussali olisi illalla avoinna.

Niinpä yllätys oli varsin epämiellyttävä, kun saapuessamme asemalle puoli kuudelta huomasimme sen menneen jo kiinni. Ovet oli lukittu kello 17.15.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Apua, junamme Helsinkiin oli lähdössä kello 19.05. Ei auttanut kuin soittaa ovessa olevaan vartiointiliikkeen numeroon Helsinkiin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sieltä hälytettiin paikallinen vartija avaamaan aseman uksi, ja taskulampun kanssa etsimään lokerikot. Tämä lysti tietenkin myös laskutettiin meiltä. Joten junalipuille tuli ylimääräistä hintaa 40 euroa.

Tiedämme, että aina syyllistetään asiakasta siitä, että hän ei ole lukenut kaikkia plakaatteja, mutta tässäkin oli kyseessä kaksi paljon reissaavaa työikäistä ja kohtuullisen täyspäistä ihmistä.  Episodin jälkeen heräsi kaksi kysymystä. VR:ltä ei ihan helpolla löytynyt vastaajaa, mutta lopulta tuli lyhyt paperinmakuinen vastaus.

1. Kuka määrittelee asemahallin aukioloajan ja miksi esimerkiksi lauantaina se on auki 5.45–17.15? Voisi kuvitella, että ani varhain on vähemmän menijöitä kuin illansuussa. Ensimmäinen juna lähtee lauantaina kello 6.12. Miksi aseman pitää aueta tuohon aikaan, kun lipunmyyntikin on kiinni, matkustajaliikenteen palveluesimies Erkki Venäläinen?

– Aseman odotustilat ovat avoinna siltä pohjalta, että pystymme mahdollisimman kattavasti palvelemaan junamatkustajia. Lauantaisin laajempi aukiolo lisää ilkivallan riskiä.

Aamun aukiolo perustuu siihen, että ensimmäiselle junalle saapuville on tarjolla lämmin odotustila. Aamuvuoro on suosittu myös viikonloppuisin. Aukioloja on mahdollisuus muuttaa junavuorojen muutosten tai asiakaspalautteen perusteella.

2. Asemahallissa olevissa säilytyslaatikoissa lukee näkyvästi, että ”näissä saa säilyttää vain 24 tuntia”. Miksi niissä ei lue kissan kokoisin kirjaimin, että huomioi aseman aukioloajat.

–  Aseman odotustilojen ja lipunmyynnin aukioloajat on kerrottu aseman ovissa, säilytyslokerikoiden päädyissä sekä itse lokeroissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla