Vakuutus ja rahoitusneuvontapalvelu tarjoaa maksutonta apua monenlaisissa rahakysymyksissä. Nopeimmin neuvoja saa puhelimitse.

Yhteydenottojen määrä Vakuutus ja rahoitusneuvonta FINEn neuvontapalveluun on kasvussa. Viime vuonna apua annettiin 10 500 tapauksessa.

Suurin osa asiakkaista ottaa yhteyttä vakuutusasioissa. Eniten kysytään kotivakuutuksista, tapaturmavakuutuksista sekä liikenne- ja autovakuutuksista.

Vakuutusten korvauspiirin määrittely, vahingon määrä, kosteusvauriot sekä lääketieteelliset kysymykset yksityis­tapaturmissa aiheuttavat paljon valituksia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vastaus samana päivänä

Pankkiasioissa pinnalla ovat lainan hoitaminen ja hakeminen sekä korkoihin liittyvät kysymykset. Sijoitushuijauksiin liittyvät ongelmat ovat lisääntymässä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Valtaosa tapauksista pystytään ratkaisemaan saman päivän aikana. Vain monimutkaisimmat käsitellään FINEn yhteydessä toimivissa vakuutus-, pankki- ja arvopaperilautakunnissa.

Lautakuntien käsiteltäväksi menee erityisesti tapaturma-, sairauskulu- ja  matkavakuutusasioita.

Nopeimmin asiat hoituvat puhelinneuvonnassa. FINEn asiantuntijat ovat tarvittaessa yhteydessä palveluntarjoajiin, ja asiaan saadaan usein sovintoratkaisu ilman aikaa vievää lautakuntakierrosta.

Asioiden käsittely FINEn neuvonnassa ja lautakunnissa on maksutonta. Lautakuntien ratkaisut ovat luonteeltaan suosituksia. Viime vuonna finanssiala noudatti lähes kaikkia suosituksia.

Puhelinneuvonta palvelee maanantaista torstaihin klo 10–16 numerossa 09 6850 120. Valituksen tai tiedustelun voi tehdä myös sähköisellä lomakkella FINEn verkkosivuilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla