Suomen hallitus on päässyt sopuun ensi vuoden budjetista. Eläkeläisille aiottu 10 euron lisähelpotus jää pois.

Torstaina esitellyn budjettiriihin päätökset ovat herättäneet paljon keskustelua. Budjetista jäi eläkkeensaajille suunnattu kymmenen euron korotus, jota valtiovarainministeri Antti Rinne (sd.) oli esittänyt takuueläkkeen kuukausikorotusta, mutta hallitus poisti tuon korotussuunnitelman.

Jos eduskunta hyväksyy budjettiriihen päätöksen, eläkeläiset ovat kuitenkin saamassa pienen helpotuksen. Heille on jäämässä noin seitsemän euroa enemmän kuukaudessa rahaa takuueläkkeestä.

Veronmaksajain Keskusliitto pitää tätä päätöstä ”myönteisenä liikahduksena hallitukselta”.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

– Eläketulovähennyksen korotus ei kuitenkaan kohdistu kaikille veroja maksaville eläkeläisille, joten eläketulojen verotuksen progressiivisuus jyrkkenee valitettavasti hieman lisää, sanoo toimitusjohtaja Teemu Lehtinen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eläkkeensaajien Keskusliitto EKL pitää päätöstä oikeansuuntaisena. Tässä taloustilanteessa olemme tyytyväisiä siihen, että pieni- ja keskituloisten eläkkeensaajiemme ostovoimaa tuetaan eläketulovähennystä korottamalla, kertoo EKL ry:n puheenjohtaja Matti Hellsten. Silti hieman pettymystä on ilmassa.

– Pettymys taas on se, ettei takuueläkkeisiin tehtävä kymmenen euron tasokorotus kuukaudessa saanut kannatusta muilta hallituspuolueilta, Hellsten lisäsi EKL:n tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla