Moni ei malta viettää eläkepäiviä kotosalla, kun tekee mieli jo töihin. Mutta entäpä verot? Miten niiden kanssa toimitaan?

Jos olet lähtenyt hankkimaan lisätuloja eläkkeellä, kannattaa muistaa myös verojen maksu. Vaikka raha ei olisikaan päällimmäisin syy työssäkäyntiin eläkkeellä, tarvitset verokortin.

Keräsimme muistilistan sinulle, joka teet töitä eläkeläisenäkin.

  • Palkkatuloja varten tarvitaan erillinen verokortti eläkeverokortin lisäksi. Ansiotulosta saa verotuksessa tulonhankkimis-, työtulo- ja ansiotulovähennystä. Sen sijaan eläkeläisen palkoista ei välttämättä peritä työeläkemaksua. Tutki vähennysten verovaikutusta www.vero.fi/verolaskuri.
  • Lisäansiot vaikuttavat myös eläkkeen verotukseen ja voivat pienentää mahdollista eläketulovähennystä. Työnteon vaikutuksesta eläkkeeseen voi kysyä omalta työeläkelaitokselta tai Kelasta.
  • Luonnonvaraisten kasvien, käpyjen, marjojen, sienien sekä lääkkeiden valmistukseen käytettävien kasvien myynnistä saatava tulo on verovapaata.
  • Sen sijaan itse kalastettujen kalojen myyminen on tulonhankkimistoimintaa, josta on maksettava veroa. Myyntitulot ja menot pitää ilmoittaa veroilmoituksella.

Asiantuntijana ylitarkastaja Petri Manninen Verohallinnosta.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla