Jos tonttu on erityisen tärkeä, se kannattaa ehkä nostaa sisälle yön ajaksi.

1. Ostin jouluksi itselleni tablettitietokoneen. Heti helmikuussa se putosi ja meni rikki. Ymmärrän, ettei takuu korvaa, mutta miksi kotivakuutuksessani laitteen arvosta vähennettiin 20 prosenttia ikävähennystä?

Sinulla on huono tuuri. Juuri sinun vakuutuksessasi ikävähennys lasketaan käyttöönottovuotta seuraavalta kalenterivuodelta. Vähennys olisi siis sama, vaikka laite olisi rikkoutunut loppuvuodesta.

Monessa vakuutusyhtiössä ikävähennys tehdään vasta sitä seuraavalta vuodelta, eli kun käyttöönottovuoden ja vahinkovuoden välissä on ollut yksi kokonainen vuosi. Onneakin on matkassa, sillä perustason kotivakuutuksesta et olisi saanut korvausta lainkaan irtaimiston rikkoutumisesta.

2. Nelivuotias lapsenlapsi oli kylässä ja napsautti jossain välissä pakastimen pois päältä. Tultuamme ulkoilemasta huomasin pakasteiden sulaneen ja keittiön lattian lainehtivan. Korvaako kotivakuutus?

Laaja kotivakuutus korvaa äkillisiä ja ennalta arvaamattomia tapahtumia. Korvauksen piirissä on lattian mahdollinen kuivaus ja uusiminen sekä pakasteiden arvo. Niin sanotussa suppeassa perustason kotivakuutuksessa on korvattavat vahingot määritelty tarkkaan. Tämä tapaus tuskin kuuluu niihin. Jos asutte asunto-osakeyhtiössä, korvaus rakenteiden vahingoista saattaa kuulua taloyhtiön kiinteistövakuutuksen piiriin.

3. Olin kaupungilla asioilla ja huomasin kotiin tultuani, että puhelimeni oli kadonnut. Uskon, että se varastettiin. Saanko vakuutuksesta uuden puhelimen?

Kotivakuutuksista on yleensä rajattu pois katoamisesta aiheutuneet vahingot. Jos ei tiedetä, mitä puhelimelle on tapahtunut, vahinko jää korvaamatta. Varkaus pitäisi pystyä todistamaan.

4. Asun 1970-luvulla rakennetussa omakotitalossa, joka on rakennettu sen ajan määräys­ten mukaisesti. Pesuhuoneessa tapahtui vesivahinko, putki oli syöpynyt puhki suihkunurkkauksessa. Miksi vakuutus ei korvaa lattian ja rakenteiden uusimista?

Tuon ajan pesuhuoneessa ei välttämättä ole vesieristeitä. Jos putken puhkiruostuminen lattian sisällä johtuu vedestä, joka on imeytynyt laattojen saumoista vuosien myötä, tapahtuma ei ole ennalta arvaamaton tai yllättävä, vaan hyvinkin todennäköinen.

5. Olen kerännyt pihalleni kauniin kokoelman pihatonttuja ja eläinpatsaita. Eräänä yönä ne oli viety. Korvaako kotivakuutus varkauden?

Vaikka kotivakuutus korvaakin varkaudet, pihalla olevat taide-esineet tai patsaat eivät välttämättä ole lainkaan kotivakuutuksessa vakuutettuina. Vakuutusehdoissa voi myös olla rajaus, että tällaisen omaisuuden varkausvahinkoja ei korvata.

6. Television ja tietokoneen johdot olivat seinässä ukon-ilmalla, eivätkä laitteet enää toimineet myrskyn laannuttua. Saanko korvausta vakuutuksesta?

Laaja kotivakuutus korvaa yllättävät ja äkilliset jännitepiikistä johtuvat laitteiden rikkoutumiset. Korvausta alentavat laitteiden ikävähennykset. Jos kotivakuutus on suppeampi perustason vakuutus, se korvaa mahdollisesti vain suoran salamaniskun aiheuttaman mekaanisen pirstoutumisen. Tässä on kuitenkin paljon vakuutuskohtaista vaihtelua.

7. Olin laskemassa vettä kattilaan, kun puhelin soi toisessa huoneessa. Vesihana jäi epähuomiossa valumaan ja kattila viemäriaukon päälle, kun kiirehdin vastaamaan ja unohduin puhumaan puheluani. Puhelun päätyttyä vettä oli valunut lattialle ja omakotitaloni puulattia oli kastunut. Saako tästä mitään korvauksia?

Laajan kotivakuutuksen perusteella voi saada korvauksia, sillä kyseessä on inhimillinen erehdys, mutta tämä riippuu vakuutusehdoista. Suppeakin kotivakuutus saattaa korvata lattian korjauksen, jos vakuutus korvaa vuotovahingot. Toisaalta jos vahinko katsotaan törkeäksi huolimattomuudeksi, korvausta pienennetään.

Jos vahinko sattuisi kerrostalossa, taloyhtiön kiinteistövakuutus ei välttämättä korvaisi rakenteisiin tulleita vahinkoja, sillä auki jääneistä hanoista aiheutuneet vahingot on saatettu rajata korvauksen ulkopuolelle.

8. Laitoin keiton porisemaan kattilassa liedelle ja kävin pitkäkseni sohvalle. Nukahdin ja heräsin vasta, kun keittiö oli täynnä savua. Isoa tulipaloa ei onneksi tullut, mutta keittiön seinät piti maalata. Miksi kotivakuutus korvaa vain osan kustannuksista, vaikka sen pitäisi korvata palovahingot?

Vaikka kyseessä on inhimillinen erehdys, edes laaja kotivakuutus ei välttämättä korvaa vahinkoa kokonaan. Vakuutusehtojen suojeluohjeiden mukaan liedellä ei saa valmistaa ruokaa ilman valvontaa. Lieden vieressä ei tarvitse olla joka hetki, mutta keitosta on käytävä katsomassa aika ajoin. Jos suojeluohjetta on laiminlyöty ja se on vaikuttanut vahingon syntyyn, korvausta voidaan myös alentaa.

9. Surffailin läppärillä netissä ja teekuppi kaatui vahingossa näppäimistön päälle. Kone ei enää toiminut. Saanko koti­vakuutuksesta korvausta?

Laaja kotivakuutus korvaa äkillisen ja ennalta arvaamattoman vahingon. Suppeasta vakuutuksesta ei heru korvausta.

10.  Meillä on laaja koti­vakuutus. Ruokapöytä meni kesämökillä rikki ja perintöastiasto pirstoutui. Miksi kotivakuutus ei korvaa vahinkoja?

Mökin irtaimisto ei kuulu vakituisen asunnon kotivakuutuksen piiriin, vaan se on vakuutettava erikseen. Myös itse mökki on vakuutettava.

Juttua varten on haastateltu FINEn Vakuutus- ja rahoitusneuvonnan vakuutusasiantuntijaa Hanna Saloa.

Tee vakuutus ajatuksella ja ajan kanssa

Mikään vakuutus ei korvaa kaikkea. Aina on tilanteita, jotka eivät kuulu vakuutusten piiriin. Siksi vakuutuksen ehdot on syytä lukea tarkkaan.

Esimerkiksi myrskyn aiheuttamia vahinkoja saatetaan korvata vain silloin, jos lähimmällä sääasemalla on mitattu tietty tuulennopeus. Ole tarkkana myös siitä, onko vakuutuksessa omavastuuta ja kuinka suuria ikävähennyksiä esimerkiksi esinevahingoista tulee.

Etenkin jos päädyt ottamaan suppean kotivakuutuksen, päätöksesi pitää olla tietoinen. Hintaeroa laajan ja suppean välillä ei välttämättä ole kuin muutamia kymppejä vuodessa. Jotkut vakuutusyhtiöt tarjoavat myös räätälöityjä, normaalia laajempia tai parempiehtoisia kotivakuutuksia.

Kotivakuutukseen sisältyy yleensä myös vastuu- ja oikeusturvavakuutukset. Näin et joudu maksumieheksi, jos vahingoitat toisen omaisuutta. Lisäksi kannattaa harkita tapaturmavakuutusta.

Matkailijan on aina syytä ottaa matkustaja- ja matkatavaravakuutus. Ne voivat auttaa sinut pulasta, jos esimerkiksi passisi varastetaan matkalla ja joudut hankkimaan uuden. Kun vakuutukset ottaa samasta yhtiöstä, useamman vakuutuksen ottaminen on edullisempaa kuin yksittäiset vakuutukset.

Liikuntarajoitteisen Raini Mäntysalon uusi koti on suunniteltu alusta lähtien esteettömäksi. Remonttiin liittyvien tukien hakeminen oli työlästä, mutta lopputulos palkitsee.

Tulikohan tuo uuni nyt vähän liian alas, Raini Mäntysalo, 76, pohti heti, kun uuden kodin uuni oli asennettu.

Asentaja ihmetteli, oliko kymmenellä sentillä väliä. Kyllä oli, sillä nyt tehtiin juuri Rainille sopivaa kotia. Hän sairastaa nivelreumaa ja osteoporoosia ja liikkuu kotona kepin ja rollaattorin kanssa. Tavallisessa keittiössä moni asia on hänelle liian korkealla tai matalalla.

”Jos teen kakkutaikinaa, kädet väsyvät.”

– Jos vaikka kakkutaikinaa teen, kädet väsyvät, kun ne eivät enää nouse. Varsinkaan, kun olen mennyt osteoporoosin takia monta senttiä kasaan, Raini sanoo.

Vastavalmistuneen kodin keittiöntasot ja yläkaapit ovat tavanomaista matalammalla. Kaikki alakaapit ovat ulosvedettäviä, kevyesti liukuvia laatikoita, ja sekä uuni että astianpesukone ovat käyttökorkeudella. Hanassa on pitkän vivun lisäksi kätevä painallusnappi, ja pistorasiat ovat keittiön pöytätasoissa.


Savon pistorasiat on upotettu työtasoon, jolloin pistokkeet on helpompi työntää paikoilleen.

Koko koti märkätiloja ja vaatekaapin liukuovia myöten on suunniteltu niin, että Raini pärjää siellä yksin. Kun hän edellisessä kodissa jatkuvasti löi varpaansa kylpyhuoneen metallikynnykseen, täällä rollaattori rullaa joustokynnyksen yli. Vessan ja kylpyhuoneen seiniä kiertävät tukikahvat, ja jopa bideesuihkun painike on peukalon puolella. Wc-istuin on tavallista korkeampi, 46 senttiä.

Pulmana kynnykset

Rainin remontin hoitivat lapset. Rainin tyttärellä Pirjo Mäntysalolla on keittiöliike, ja hänen kokemuksestaan oli paljon hyötyä. Ilman lasten apua Raini tuskin olisi saanut haettua tukeakaan, johon hänellä on vammaispalvelulain nojalla oikeus. Kunnan on korvattava vaikea­vammaiselle asunnon muutostöistä aiheutuvat kohtuulliset kustannukset.

Raini asui aiemmin poikansa kanssa, mutta viime vuonna päätettiin etsiä hänelle oma koti. Aluksi mietittiin maan tasossa olevaa rivitaloa, mutta kävi ilmi, että Raini ei päässyt niihin edes sisään.

”Lähes kaikissa pientaloissa on yksi tai kaksi porrasta.”

Ongelma on huomattu myös Vanhustyön keskusliitossa, joka avustaa ikäihmisiä asumiseen liittyvissä muutostöissä ja korjausavustuksissa.

– Lähes kaikissa pientaloissa on yksi tai kaksi porrasta, sanoo korjausneuvonnan päällikkö Jukka Laakso.

Asunto löytyi lopulta Espoon Soukasta kerrostalosta. Siinä oli jo valmiiksi liuskat ja invahissi, jolla pääsee ulko-ovelta puoli kerrosta varsinaiselle hissitasanteelle.

Tukea muutostöihin

Asunnon sisätilojen suunnittelu käynnistyi kunnan vammaispalvelun toimintaterapeutin käynnillä syksyllä 2017. Hän arvioi, mitä muutostöitä ja välineitä asuntoon tarvittiin. Lisäksi Mäntysalon luona kävi sosiaalityöntekijä ja ikääntyneiden ihmisten palveluohjaaja.

– Kaikki olivat todella mukavia. Se vähän ihmetytti, että toimintaterapeuttikin puhui koko ajan nykytilanteesta, vaikka vammaispalvelulaki neuvoo miettimään myös tulevaa, Pirjo Mäntysalo sanoo.

Yli 65-vuotiaat voivat hakea korjausavustusta Aralta.

Toimintaterapeutti ei Pirjon mukaan esimerkiksi suositellut 58 senttiä leveiden oviaukkojen leventämistä, koska Raini pääsee kulkemaan niistä minirollaattorilla. Entäs jos hän joutuu pyörätuoliin?

Esteettömyysremontteihin annettavien tukien ja korjausavustusten tavoitteena on saada ihmiset asumaan kotonaan pidempään. Yli 65-vuotiaat voivat hakea korjausavustusta Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus Aralta. Sotainvalideille on oma järjestelmänsä.


Sivulle avautuva Electroluxin uuni on asennettu oikeaan käyttökorkeuteen. Kalusteet ja laitteet toimitti keittiö liike Blau.

Aran korjausavustusta voi saada myös ennakoiviin muutostöihin.

– Jos asuu rintamamiestalossa, jonka pesutilat tai portaat ovat hankalia, kannattaa miettiä, millä korjauksilla ne saisi esteettömiksi, sanoo korjausavustusyksikön päällikkö Hanna Koskela Arasta.

Aran korvausavustuksia jää vuosittain käyttämättä, koska ihmiset, varsinkaan yksin asuvat vanhukset, eivät tiedä niistä.

– Vanhustyön keskusliiton korjausneuvojat auttavat vähintään eteenpäin. Meiltä saa neuvoja myös siinä tapauksessa, että on itsellä varaa maksaa remontit. Turhaa soittoa ei ole, Jukka Laakso sanoo.

Suurimpia kaupunkeja koskevan tilaston mukaan vuonna 2016 vammaispalvelulain nojalla myönnettyjä avustuksia maksettiin keskimäärin 1310 euroa per asiakas. Aran myöntämät korjausavustukset ovat keskimäärin 5 000 euroa.

– Jos vaihtoehtona on esimerkiksi palveluasunto, remontit eivät ole yhteiskunnalle hyötyyn nähden kovin kalliita. Plussana on henkinen puoli, kun ihminen voi asua kotonaan, Hanna Koskela sanoo.

Hyvät neuvot tarpeen

Mäntysalot tekivät alkuperäiskuntoiseen 1970-luvun kolmioon kokonaisremontin, joka maksoi noin 750 euroa neliöltä. Toimintaterapeutin suosituksiin perustuvien muutostöiden hinta oli Pirjo Mäntysalon laskujen mukaan reilut 18 000 euroa, josta kunta korvasi noin 11 000 euroa.

Erotus johtuu muun muassa siitä, että kaupungin kilpailuttaman urakoitsijan tarjous ja tarvikkeet olisivat olleet edullisemmat kuin Mäntysalojen valinnat. Lain mukaan liikuntarajoitteinen saa päättää, teettääkö muutostyöt itse vai jättääkö kaupungin tehtäväksi, samoin kuin sen, mitä muutostöitä tekee. Kaupunki korvaa kuitenkin vain välttämättömiksi ja kohtuullisiksi katsomansa kustannukset.

”Pitää kokeilla, mikä korkeus itselle toimii.”

Mäntysalot saivat kuulla kaupungin hyväksymästä urakoitsijasta vasta töiden jo alettua, eikä tämä olisi ollut heti saatavillakaan. Muutostöillä oli kiire, koska Mäntysalot halusivat tehdä koko asunnon toimivaksi ja esteettömäksi samalla, kun muukin remontti tehtiin.

 


Life-altaassa on tukikahva valmiina.

Materiaalien ja valintojen turvallisuudesta Mäntysalot eivät halunneet tinkiä. Esimerkiksi lattiassa on edullisemman laminaatin sijaan parketti, koska se on laminaattia lämpimämpi ja pitää jalan alla.

Prosessi opetti paljon. Valmista tietoa perusteellisista esteettömyysremonteista oli vaikea löytää, mutta vierailu Toimiva koti -yrityksen apuvälinemyymälässä oli hyödyllinen, samoin esteettömiä kylpyhuonetuotteita valmistavasta Korpinen Oy:stä saadut neuvot. Työmaalla kannatti käydä usein asennusvaiheessa.

– Ihmiset ovat eri pituisia, joten pitää kokeilla, mikä korkeus itselle toimii, Raini Mäntysalo vinkkaa.

Mitä maksoi?

Keittiökalusteet ja koneet 6 400 e

Kylpyhuoneen kalusteet, tukikahvat ja hana 2 300 e

Wc:n kalusteet, tukikahvat ja hana 1 440 e

Joustokynnykset 150 e

Komeroiden saranat ja vetimet 300 e

Asennustyö 7 500 e

Yhteensä 18 090 e

Lue myös:

Kenelle ja mihin?

Ara eli asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus antaa avustusta yli 65-vuotiaille sellaisiin vakituisen asunnon korjaustöihin, jotka edistävät kotona asumista. Tällaisia voivat olla myös rakennustekniset korjaukset, kuten vuotava katto. Avustusta voivat saada myös taloyhtiöt esimerkiksi hissin rakentamiseen.

Aran korjausavustusta on haettava ennen muutostöiden aloittamista. Hyväksytyistä kustannuksista korvataan pääsääntöisesti 50 prosenttia.

Avustusta voi saada hakija, jonka bruttotulot ovat enintään 1760 euroa kuukaudessa ja varallisuus oman asunnon lisäksi alle 10 000 euroa. Veteraanien tuloraja on korkeampi.

Vammaispalvelulaki velvoittaa kunnan korvaamaan välttämättömien asunnon muutostöiden ja välineiden kohtuulliset kustannukset henkilölle, jolle liikkuminen tai omatoiminen suoriutuminen vakituisessa asunnossa tuottaa vamman tai sairauden takia erityisiä vaikeuksia. Tuen saamiseen ei ole varallisuus- tai ikärajaa.

Korvausta haetaan oman kunnan sosiaalitoimesta viimeistään kuusi kuukautta kustannusten syntymisestä. Etukäteen tehty arviointikäynti auttaa tarvittavien muutostöiden ja kustannusten hahmottamisessa. Urakan voi antaa myös kunnan hoidettavaksi.

Vanhustyön keskusliiton alueelliset korjausneuvojat auttavat korjausten suunnittelussa ja molempien avustusten hakemisessa. vtkl.fi

Aran korjausavustusten puhelinpalvelu 029 525 0818. ara.fi

Helsinkiläinen Börje Uimonen joutui nettihuijarin uhriksi, vaikka teki kaiken oikein.

Viime syksynä Börje Uimonen alkoi etsiä käytettyä perämoottoria kalastusseuralleen.

– Haussa oli kohtuullisen vähän käytetty moottori, joiden tarjonta osoittautui aika niukaksi.

Hintapyyntö oli hyvin kohtuullinen.

Lopulta sopivalta vaikuttava moottori löytyi nettipalvelu tori.fi:stä.

– Hintapyyntö oli hyvin kohtuullinen, muttei ihan älyttömän halpa. Soitin ilmoituksessa olleeseen numeroon, mutta puhelu meni suoraan vastaajaan. Ilmoituksessa oli myös sähköpostiosoite, jonne lähetin viestin.

Kansainvälistä kauppaa

Kun vastausta ei kuulunut pariin kolmeen viikkoon, Börje arveli moottorin menneen sivu suun. Sitten myyjä kuitenkin lähestyi ja kertoi perämoottorin olevan vielä kaupan.

– Viesti tuli saksalaisen yrityksen sähköpostiosoitteesta. Myyjä pahoitteli huonoa suomeaan ja toivoi, että jatkaisimme kirjeenvaihtoa englanniksi.

Kaupoista päätti neljän hengen porukka.

Börje varmisti, että sähköpostissa mainittu yritys on oikeasti olemassa ja päätti uskaltaa jatkaa kaupantekoa. Seuraavien päivien aikana Börje ja myyjä vaihtoivat useita viestejä, joissa keskusteltiin moottorin kunnosta ja sen käyttötunneista. Myyjä vastasi kaikkiin kysymyksiin nopeasti ja asiallisesti.

– Minun lisäkseni moottorin ostamisesta oli päättämässä neljän hengen porukka kalastusseurasta. Kaikki hyväksyivät kauppojen tekemisen saksalaisen myyjän kanssa.

Myyjä vastasi nopeasti ja asiallisesti.

Myyjä ehdotti maksamiseen hiukan suomalaista postiennakkoa muistuttavaa järjestelyä.

– Ajatus oli, että siirrämme rahat kuljetusyhtiön tilille, josta ne siirtyvät myyjälle vasta sen jälkeen, kun olemme saaneet moottorin ja todenneet sen olevan sellainen kuin odotimme.

Järjestely vaikutti turvalliselta sekä myyjän että ostajan näkökulmasta.

Myyjän ehdottama kuljetusliike oli englantilainen. Börje tarkisti nopeasti netistä, että tämäkin yritys vaikutti asialliselta. Hän siirsi sovitun kauppasumman firman tilille ja lähetti myyjälle kuittauksen siitä, että asia on ­hoidettu.

– Kuljetusliikkeeltä tuli saman tien vahvistussähköposti, jossa oli arvioitu toimituspäivä ja seurantakoodi, jonka avulla paketin matkaa pystyi seuraamaan yrityksen nettisivuilla.

Huolellista työtä

Sovittu päivä tuli ja meni, eikä moottoria kuulunut. Börje lähetti sähköpostin kuljetusliikkeelle, mutta vastausta ei kuulunut. Yrityksen nettisivuilla oli palautekaavake, mutta senkään täyttäminen ei johtanut yhteydenottoon. Soitot myyjän ja kuljetusliikkeen puhelinnumeroihin päätyivät suoraan vastaajaan.

Yritysten tiedot alkoivat vaikuttaa epäilyttäviltä.

– Siinä vaiheessa aloin ymmärtää, että olimme tulleet huijatuiksi. Aloin syynätä yritysten tietoja tarkemmin ja ne alkoivat vaikuttaa epäilyttäviltä.

Netistä löytyivät esimerkiksi kuljetusliikkeen liikevaihtotiedot. Ne paljastuivat summaltaan niin pieniksi, ettei yrityksellä oikeasti voinut olla minkäänlaista toimintaa.

– Todennäköisesti huijarit olivat hankkineet toimintansa päättäneen firman pöytälaatikkoyritykseksi, jota käytettiin vain petoksia varten.

Börje teki tapahtuneesta rikosilmoituksen, mutta siitä ei ollut hyötyä.

Maksutapa vaikutti turvalliselta.

– Syyttäjältä tuli viesti, jossa todettiin, ettei rikosilmoitus johda toimenpiteisiin. Rikollisten jäljittäminen ulkomailta on kai liian työlästä ja kallista suomalaisille viranomaisille.

Kalaseura menetti 3 100 euroa. Jos kauppa olisi maksettu luottokortilla, rahoja olisi voinut yrittää vielä saada takaisin. Pahaksi onneksi rahat maksettiin tavallisena tilisiirtona.

Huijaus oli rakennettu huolellisesti. Firmat olivat oikeasti olemassa, nettisivut olivat hyvin tehdyt ja yhteydenpito oli täysin asiallista siihen saakka, kunnes rahat oli saatu.

Netti- ja puhelinhuijaukset ovat lisääntyneet hälyttävää vauhtia. Petosriskiä voi itse pienentää. Lue, miten:

Artikkeli jatkuu alapuolella
Näin vältyt nettihuijareilta
Raha
Näin vältyt nettihuijareilta

Juttu on julkaistu ET-lehden numerossa 12/2018.

Estä pankkikortin kopiointi

Pari vuotta sitten pankkikorttini ei suostunut toimimaan bensa-asemalla. Verkkopankissa selvisi, että korttini oli suljettu epäilyttävän ostoksen takia. Se oli tehty Yhdysvalloissa vain pari tuntia sen jälkeen, kun olin käyttänyt korttia viimeksi Suomessa. Pankin turvajärjestelmä oli varmuuden vuoksi sulkenut korttini.

Tuon jälkeen olen minimoinut riskit asettamalla luottokorttiin maarajauksen, joka sallii käytön vain Suomessa. Jos lähden matkalle, käyn muuttamassa asetuksia niin, että korttia voi käyttää kohteessa matkapäivien ajan.”

Samalla tavalla olen estänyt verkko-ostosten tekemisen. Jos käytän korttia nettishoppailuun, käyn ensin verkkopankissa sallimassa sen. Varmuuden vuoksi olen vielä asettanut päiväkohtaisten ostosten ja nostojen summan pieneksi. Vaikka korttini jostain syystä päätyisi voron käsiin, vahinko jää toimieni ansiosta siedettäväksi.