Vakuutuksenottajan kannattaa aina kilpailuttaa tarjoukset, varsinkin liikenne- ja kaskovakuutuksissa. Hintaerot voivat olla jopa useita satoja euroja.

Selvityksen teki Fine vakuutus- ja rahoitusneuvonta, josta kysytään päivittäin auto- ja liikennevakuutusasioita. Kysymykset liittyvät usein vahinkoasioihin, kuten auton arvon määrittämiseen.

Erityisesti bonusten kertyminen ja siirtäminen kiinnostaa suomalaisia kuluttajia, kertoo Fine.

– Moni yllättyy tiedosta, ettei bonusprosentti pysy liikennevakuutuksessa välttämättä samana jos vaihtaa vakuutusyhtiötä. Bonuksia ei voi myöskään siirtää ajoneuvosta toiseen tai perheenjäsenten välillä vapaasti, vakuutusasiantuntija Hanna Salo kertoo Finen tiedotteessa.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Finen vakuutus- ja rahoitusneuvonta selvitti nyt tuoreeltaan kahdeksan vakuutusyhtiön hintoja. Mukana oli niin sekä lakisääteisiä liikennevakuutuksia että vapaaehtoisia auto- eli kaskovakuutuksia. Yhtiöt olivat Fennia, Folksam, If, LähiTapiola, Pohjantähti, Pohjola, Turva sekä Pop ja SP.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Tarjouksia kysyttiin neljästä henkilöautosta. Ne olivat eri-ikäisiä ja eri paikkakunnille rekisteröityjä autoja: Toyota Avensis, BMW 316, Nissan Qashqai ja Skoda Fabia.

Selvityksestä ilmeni, että vakuutusten hinnat määräytyvät yhtiöissä eri tavoin.

– Suuriakin hintaeroja löytyy. Lisäturvat nostavat vakuutusten hintaa. Vakuutuksen laajuuden lisäksi myös auton ikä, merkki ja malli sekä vakuutuksenottajan ikä, asuinpaikka ja vahinkohistoria vaikuttavat vakuutuksen hintaan, Salo mainitsee

Näin maksimibonukset kerännyt kokenut kuljettaja maksaa

Liikennevakuutuksen vuosimaksu (mukana ei BMW-autoa)

 • Nissan Qashqai 165–247 €
 • Skoda Fabia 143–226 €
 • Toyota Avensis 168–264 €

Vapaaehtoisen kaskovakuutuksen vuosimaksu

 • Nissan Qashqai 470–930 €
 • Skoda Fabia 359–816 €
 • Toyota Avensis 362–681 €
 • BMW 316: 453–1 563 €

Muista nämä neljä asiaa, kun kilpailutat vakuutuksesi

 1. Mieti etukäteen, mitä turvaa haluat ja tarvitset.
 2. Tarkista vakuutuksen sisältö huolellisesti.
 3. Selvitä, saatko alennuksia. Osa yhtiöistä myöntää esimerkiksi ammattiliittojen jäsenille vakuutuksia edullisempaan hintaan.
 4. Kannattaa huomata, että vakuutusyhtiöt eivät yleensä myönnä autolle pelkkää kaskovakuutusta, vaan edellyttävät että kyseisen auton liikennevakuutus on samasta yhtiöstä.

Lähde: Fine

Kuinka liikenne vakuutus joka on nk. pakollinen vakuutus voi olla ainakin täällä helsingissä eri hintainen

eri yhtiöissä.Sama juttu katsastuksissa ,joka konttorilla pitää olla tietty prosentti hylkäyksiä muuten

se on huono konttori.Olis aika lopettaa juilaus ja toimia tasapuolisesti.

veteraanikuski

Sain postia että vuoden vaihteessa kaikki muuttuu, kokenut kuljettaja voi saada 80 % bonuksen. Eikä bonuksia saa siirrettyä enää leskelle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla