Henkivakuutus voi kattaa yllättäviä kuluja kuoleman jälkeen, kuten perintöveron. Harva suomalainen yli 55-vuotias siihen kuitenkaan turvautuu.

Keskinäinen vakuutusyhtiö Kaleva tutki suomalaisten mielipiteitä kuolemasta ja kuolemaan varautumisesta. Yksi tulos yllätti.

- Yli puolet tutkimukseemme vastanneista suomalaisista ei ole millään tavalla varautunut omaan kuolemaansa, markkinointijohtaja Minna Mikkanen kertoo.

- Lisäksi harva yli 55-vuotias on ottanut henkivakuutuksen, mikä on kansainvälisesti poikkeuksellista. Suomalaiset ovat tottuneet vakuuttamaan omaisuuttaan, mutta eivät itseään.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Henkivakuutus hankitaan useimmiten siksi, että perhe voisi elää puolison kuoleman jälkeen tärkeät hetket ilman taloudellista huolta. Henkivakutuuksia ovat ottaneet viime vuosia erityisesti lapsiperheet.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

- Henkivakuutuksesta olisi hyötyä erityisesti ikääntyville ja esimerkiksi perinnönjakoa ajatellen. Perintövero saattaa olla yhtäkkiä kymmeniä tuhansia euroja - oletko varautunut siihen? Kalevan toimitusjohtaja Paula Salonen kysyy.

Salonen huomauttaa myös, että henkivakuutus on hyvä perintö. Sen edunsaaja voi olla vaikka lapsenlapsi - aina sen ei tarvitse olla puoliso.

Sisältö jatkuu mainoksen alla