Uusperhe, riitaisa perikunta, sinun ja minun omaisuus. Testamentti on hyvä tapa selvittää ennakkoon perinnönjakoa ja välttää kiistat. Tässä 10 hyvää syytä.

  1. Voit ohjata omaisuuttasi ja vaikuttaa: kuka lapsista perii esimerkiksi auton tai kesämökin.
  2. Voit poissulkea vävyt ja miniät omaisuudenjaosta. Ehkä lapsesi eroaa jossakin vaiheessa. Haluatko silloin, että ex-miniä saa omaisuuttasi?
  3. Annat ohjeet ja vältät riidat. Perinkunta ei jää riitelemään kuolemasi jälkeen vaan saa selvät ohjeet siitä, mitä kenellekin osoitettu.
  4. Voit määrätä tärkeistä aarteistasi ja päättää: kuka saa postimerkkikokoelmasi tai perintöryijysi.
  5. Saat kirjallisen dokumentin kahdenkeskisille, suullisille lupauksille. "Tyttäreni, ota Myrna-astiani", ei vielä suullisesti takaa astioiden päätymistä toivomallesi saajalle.
  6. Voit ohjata aarteitasi myös suoraan lapsenlapsillesi, jos he ovat jo olemassa ja elossa. Miksi et testamenttaisi perintöryijyä suoraan pikku-Otsolle?
  7. Testamentti on vahva tahdonilmaus, joka turvaa omaisuuden pysymisen suvussa.
  8. Testamentilla voit suosia, tasapuolistaa, antaa turvaa ja ohjata itse tietyiltä osin omaisuutesi tulevaisuutta.
  9. Lapsettomana voit testamenta omaisuutta esimerkiksi ystäville tai yleishyödyllisille yhdistyksille.
  10. Voit turvata avopuolison oikeuden jäädä kuoltuasi asumaan yhteiseen kotiin.

Lähteet: ET 9/2011, Veronmaksajain keskusliitto

Riidaton perinnönjako on hyvä syy tehdä testamentti

Testamentilla ohjataan tämän päivän Suomessa niin usein omaisuus niille lapsille, jotka ovat olleet suosikkilapsia koko elämänsä. Minä olen itse vammautunut ihminen, työkyvytön, sillä autoin toista ihmistä ja minulle tapahtui onnettomuus. Iäkkäät vanhempani ovat kuunnelleet erikoislääkärinä työskentelevää veljeäni ja erään suuren suomalaisen mediafirman palveluksessa olevaa sisartani. Heidän paikkaansa pitämättömät herjaukset ovat saaneet jopa äitini sanomaan, että minä olen syntynyt väärään...
Lue kommentti

Riidaton perinnönjako on hyvä syy tehdä testamentti

Eräs tapaus perheessäni on kalvanut minua jo pitkään. Yksi mummuni veljistä, erittäin hyväsydämien ja ahkera työntekijä omisti tilan, ja talossa oli muutama "kämppä". Hän majoitti muut veljensä taloon, meni naimisiin naisen kanssa, joka suoraan sanoen tuli taloon vain omistamansa vaatteet päällään. He eivät saaneet lapsia, mutta veljeni oli heidän kummipoikansa. Veljeni auttoi kovasti kummejansa ja oli läheinen heidän kanssaan. Pariskunta siis yhdessä päätti, että kun heidän aikansa koittaa,...
Lue kommentti