Muhkeampaa palkkapussia enemmän työpaikan seniorit uskovat eläkkeellä kaipaavansa työkavereitaan.

Raha ei korvaa hyviä työkavereita. Näin voi kärjistäen tulkita Kevan  tutkimusta, jossa selvitettiin muun muassa eläkeikää lähestyvien työntekijöiden ajatuksia eläkkeelle siirtymisestä.

Viime syksyiseen tutkimukseen vastanneista kaksi kolmesta arvioi jäävänsä kaipaamaan ennen kaikkea kollegoitaan eläkkeelle siirtyessään.

Myös työn elämään tuoma sisältö, säännöllisyys ja rytmi olivat asioita, joita pidettiin niin tärkeinä, että niitä saattaisi tulevaisuudessa tulla ikävä.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Vain pieni osa mainitsi jäävänsä kaipaamaan tulevaa eläkettä parempaa palkkaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Porukkahengellä pidemmälle

Pelkästään rahakannustimet tai kumuloituva eläkekarttuma eivät siis näyttäisi riittävän tulevaisuudessa työurien pidentämiseen.

– Jos työuria halutaan pidentää, tarvitaan muutakin, kuten työelämän mielekkyyden ja laadun kohentamista. Työilmapiirin merkitys ja työyhteisötaitojen tukeminen on tärkeää, toteaa Kevan tiedotteessa tutkimus- ja kehittämisasiantuntija Riku Perhoniemi.

Työilmapiirin eteen ei hänen mielestään tarvitse nykytutkimuksen valossa edes tehdä kovin valtavia voimanponnistuksia. Jo arkinen ystävällisyys ja innostus, jotka tarttuvat herkästi työntekijästä toiseen, tekevät työstä mielekkäämpää.

– Pienelläkin työyhteisön toimivuuden parannus on merkityksellistä ja sillä voidaan helpottaa työssä jaksamista – ja jopa jatkamista, Perhoniemi toteaa. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla