Jos voit, matkusta sesongin ulkopuolella. Edullisimmin pääsee yleensä sinne, minne on paljon lentoja: Kreikkaan, Turkkiin ja Kanarialle.

 1. Lentoyhtiöillä on tarjouksia ympäri vuoden, mutta erityisesti heti lomakausien jälkeen ja niiden välissä: vuodenvaihteen jälkeen, toukokuussa ennen kesälomia ja syksyllä lomien jälkeen.
 2. Yleensä lennon hinta on halvimmillaan 50–60 päivää ennen lähtöä ja lähtee jyrkkään nousuun 10–15 päivää ennen lähtöä.
 3. Seuraa yritysten Facebook-sivuja. Esimerkiksi Finnairilla on tarjouksia, jotka ovat saatavilla vain siellä.
 4. Eri nettimatkatoimistojen sivuilla myydään usein saman allianssin eri yhtiöi­den lentoja, jolloin yhdistämällä vaikkapa Lufthansan menon ja SAS:n paluun hinta voi olla halvempi kuin lentoyhtiöiden itse myymät yhden yhtiön operoimat lennot.
 5. Lähes aina halvimmat lentopäivät ovat maanantai, tiistai ja keskiviikko.
 6. Bisnesmatkaajat lentävät yleensä aamulla ja illalla, joten Euroopan-lennoilla kannattaa valita keskellä päivää olevia lentoja.
 7. Kaupungin keskustasta etäällä olevat lentokentät ovat usein edullisempia lentokohteita kuin lähellä keskustaa olevat.
 8. Vieraile useammassa kohteessa kerralla: Washingtoniin on kallista lentää, mutta New Yorkiin voi päästä edullisesti, ja sieltä pääsee jatkamaan Washingtoniin vaikkapa halpabussilla.
 9. Liikematkailijoiden suosimien hotellien huonehinnat ovat usein halvimpia ­viikonloppuisin ja kesällä sekä joulu-tammi­kuussa ja pääsiäisenä.
 10. Samaankin hotelliin voi netin eri varaussivustoilla olla eri hintoja. Kannattaa siis vertailla. Tarkista myös hotellin omat sivut, siellä voi olla tarjouksia, joita ei muualta saa. Ole tarkkana: aamiainen ei välttämättä sisälly huoneen hintaan.
 11. Jos neljä jakaa saman hotellihuoneen, yön hinta voi olla halvempi kuin hostellissa. Edullista kotimajoitusta löytyy www.airbnb.com-sivustolta. Euroopassa kannattaa etsiä B&B-paikkoja pienemmistä kylistä tai kaupungeista.
 12. Laivoilla alkuviikosta löytyy edullisempia lähtöjä kuin viikonlopulta. Ateriat saa muutamaa euroa halvemmalla varaamalla ne ennakkoon.
 13. Kanta-asiakkuus kannattaa: hotellissa voi saada kylkiäis­lahjoja, erikoistarjouksia omaan sähköpostiin, vapaaöitä tai lentomailipisteitä. Esimerkiksi Viking Clubin jäsenille risteilyhinnat ovat aina edullisempia kuin normaalihinnat.
 14. Joihinkin museoihin pääsee ilmaiseksi tiettyinä viikonpäivinä tai illan viimeisinä aukiolotunteina.
 15. Auton vuokraaminen on usein edullisempaa keskustassa kuin lentokentällä, jossa matka-aikaa voi mennä paljonkin jonottamiseen vuokraamon tiskillä.
Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Enempi laivoilla säästää rahaa kun ottaa omat eväät mukaan vaikka Katajanokan terminaalissa näin kyllä tiedotteen viime Tallinnan reissulla ettei eväitä saisi laivaan viedä. Höh!

Laivayhtiöt on polkeneet matkalippujen hinnat alas kilpailun takia. Tuotto pitää sen vuoksi hommata kalliilla ruu'alla ja kahvilla. Tukholman risteilylle otettiin kerran vedenkeitinkin mukaan hyttiin, ite keiteltiin murukahvit, siinä säästyi monta euroa mennen tullen.

Pennin venyttäjä

Sisältö jatkuu mainoksen alla