Haaveissa on etelänmatka, uusi moottorisaha ja teatteriinkin tekisi useammin mieli. Keräsimme seitsemän vinkkiä, joilla voit kartuttaa kassaasi.

Yhä useampi jää eläkkeelle hyväkuntoisena ja aktiivisena. Vapaus tuntuu ainakin alkuun mukavalta, mutta sitten ikänsä töitä tehneen voi alkaa jo tehdä mieli saada työn tuomaa rytmiä elämään.

Löytyykö eläkeläiselle satunnaishommia, joista saisi vähän ylimääräistä?

Moni ei välttämättä halua tehdä samaa kuin varsinaisen työuransa aikana, vaan jotain aivan muuta. Eikä töitä suinkaan haluta tehdä joka arkipäivä, vaan sopivasti muutama keikka silloin tällöin. Satunnainen työnteko  pitää virkeänä rasittamatta kuitenkaan liikaa. Työtekoon innostavat myös lisätienestit.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Mutta mistä satunnaisia töitä löytyy? Listasimme seitsemän yleisintä esimerkkiä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
 1. Varavaariksi tai -mummoksi
  Monessa perheessä kaivataan varavaaria tai -mummoa auttamaan läksyjenteossa ja viettämään aikaa pienten koululaisten kanssa iltapäivisin. Pullanleivontataidoista saa takuulla lisäpisteitä. Lastenhoitotöitä kannattaa kysellä lastenhoitopalveluja tarjoavista yrityksistä tai esimerkiksi Mannerheimin Lastensuojeluliiton hoitajavälityksestä. Korvaus lastenhoitotyöstä on noin 8–12 euroa/tunti.
 2. Metsän kautta
  Marjoja, sieniä ja muita luonnon antimia voi mennä myymään vaikka torille, mutta niitä voi tarjota myös suoraan etenkin pienemmille vähittäiskaupoille. Varmimmin metsäherkut saa kaupattua marjoja ja muita luonnontuotteita jalostaville ja keskusliikkeille välittäville yrityksille. Lähin yritys löytyy luonnontuotealan valtakunnallisen toimialajärjestön, Arktiset Aromit ry:n sivuilta, www.arktisetaromit.fi.
  Yritysten maksamat hinnat marjoista vaihtelevat 1,5–2 euron välillä kilolta sadon mukaan. Peratuista marjoista maksetaan enemmän.
 3. Tavara kiertoon
  Yllättävänkin hyviä lisätienestejä voi saada myös kaappien ja varastojen kätköihin kerääntyneistä astioista, huonekaluista ja vaatteista. Tavaroiden rahtaaminen kirpputorille on yksi myyntikanava, toinen on netin myyntisivut ja muut myyntikanavat. Perehdy sivuston toimintaan ja tuotteiden hintatasoon huolella ennen oman myynti-ilmoituksen laatimista.
 4. Vuokrataan työntekijä
  Eläkeikäiset ovat monen yrityksen silmissä kovaa valuuttaa. Joillain yrityksillä on jopa seniori-ohjelmia, joiden kautta eläkkeellä olijoita houkutellaan töihin. Etenkin henkilöstövuokrausyritykset arvostavat joustavaa ja innostunutta työvoimaa, jolla on työmotivaatio kohdallaan. Sama yritys välittää yleensä työntekijöitä usealle toimialalle. Pääasiassa siivouskeikkoja tekevä voikin mennä halutessaan kenties myös toimistohommiin, aulavahdiksi tai kokeilla vaikka keittiötöitä. Monipuolinen työkokemus on plussaa, mutta moniin töihin riittää peruselämänkokemus lisättynä tehtäväkohtaisella perehdytyksellä.
  Henkilöstövuokrausyritykset ilmoittavat suoraan avoimista työpaikoista, mutta niihin voi ottaa itsekin yhteyttä jättämällä avoimen työhakemuksen netissä. Palkat ovat tehtävä- ja kokemuskohtaisia.
 5. Soitanko sopivaan aikaan?
  Eläkeikäisten elämänkokemus pääsee oikeuksiinsa myös erilaisissa puhelinmyyntitöissä. Supliikki seniori osaa olla vakuuttava juttukumppani, kun tarvitaan jämptiä markkinatutkimuksen tekijää, jäsenhankinnan toteuttajaa tai lehtitilausten myyjää. Puhelinmyyntiyritykset perehdyttävät työhön, ja töitä saattaa voida tehdä myös kotoa käsin. Palkat ovat provisiopohjaisia, joten ansiot voivat nousta korkeiksikin.
 6. Postit kuoriin ja liitteet läjään
  Jos kädet käyvät sukkelaan, ota yhteys lähimpään postitusfirmaan tai painotaloon. Etenkin kiireaikoina työntekijöistä voi olla jopa pulaa. Ihmiskäsiä tarvitaan töihin, joihin kone ei taivu. Tällaisia voivat olla vaikka kirjekuorien täyttäminen, painotuotteiden pakkaaminen tai liitteiden pistäminen lehtien väliin. Avustavista töistä maksetaan 8–10 euroa tunnilta.
 7. Koiraystävä ilmoittautuu!
  Lähikaupan ilmoitustaululle voi myös laittaa oman työpaikkailmoituksensa. Jos varavaarina tai -mummona olo ei tunnu omalta jutulta, niin entä sitten koiranulkoilutus? Tulisi omakin päiväkävely suoritettua samalla.

Juttua varten saatiin tietoa Anton & Anton AB:n, Bandedosa Oy:n, Hoivanet Oy:n, Mail & Print Partner Oy:n, Mannerheimin Lastensuojeluliiton, Miktor/Vammalan kirjapaino Oy:n, Scandinavian Marketing Gainer Oy:n, Sol Palvelujen ja Staff Point Holding Oy:n edustajilta.

Käyn muutaman tunnin viikossa työssä vuokrafirman välityksellä. Ihan sama mitä teen kunhan saan palkan. Enää ei tartte uranäkymiä olla. Vapaaehtoistyötä en tee millekään näille spr ja muut, enkä sairaalassakaan, vaikka sinne voisin kyllä mennä jos olis laulu tai soittotaitoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla