Eläkeikäisenä työskentelevien määrä kasvaa koko ajan. Melkein joka viides eläkkeellä oleva suomalainen on yhä työelämässä.

Eläketurvakeskus kertoo, että tästä 63–67-vuotiaiden viidenneksestä noin puolet saa saman aikaan eläkettä ja puolet jatkaa työntekoa yli vanhuuseläkeiän alarajan. Yhteensä palkkatöissä on 67 000 eläkeläistä.

– Vanhuuseläkkeen rinnalla tehty työ on epäsäännöllistä ja suurelta osin osa-aikaista. Joillakin eläkkeensaajilla kuukausiansio on varsin korkea, mutta merkittävällä osalla työansiot jäävät suhteellisen mataliksi, kehityspäällikkö Jari Kannisto sanoo tiedotteessa.

Työssäkäyvien ikäihmisten määrä on noussut merkittävästi vuosien 2007–2012 aikana. Tämän viisivuotisen tarkastelujakson aikana työtä tekevien määrä nousi 70 prosenttia.

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Suurten ikäluokkien tulo vanhuuseläkeikään selittää osan ilmiöstä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Palkkaerot valtavia

Eläkkeellä työtä tehneiden suomalaisten palkkaerot ovat Eläketurvakeskuksen mukaan suuria: puolet heistä sai alle 600 euroa ja joka neljännen kuukausiansio ylitti puolestaan 1 300 euroa.

Työtä 63–67-vuotiaat eläkeläiset tekivät vuodessa reilun seitsemän kalenterikuukauden aikana tuhannen euron kuukausipalkalla. Työeläke on tällä joukolla yli 1 800 euroa kuukaudessa.

Entäs eläkkeellä olevat pääkaupunkiseudun bussikuskit.....

Saavat hyvän eläkkeen noin 2500 euroa kuussa

Plus eläkkeen päälle ajavat bussia ja saavat siitä 3000-4000 euroa kuussa....

Sisältö jatkuu mainoksen alla