Eilen käyttöön otetut sukkikset ja heti silmäpako! Lue sukka-asiantuntijan ohjeet, joilla pidennät sukkisten ikää ja säästät satasia vuodessa.

Sosiaalisesta mediasta sen voi lukea. Naista ei turhauta mikään niin kuin kertakäytöstä hajoavat sukkahousut.

Tuttu pappi paljasti Facebookissa, että hänellä meni kesällä mustat stay upit per messu. Yksi nainen kertoi heittäneensä ”sikakalliit” sukkikset roskiin kahden käyttökerran jälkeen. Hän manasi, että naisia huijataan sukkahousubisneksessä. Toinen totesi vähentävänsä verotuksessa työvaatevähennyksenä yhdet sukkahousut per viikko. Niin – ihminen on käynyt kuussa, eikä ole onnistunut kehittämään rikkoutumattomia sukkahousuja.

Stockmannin sukkaosaston myyjä Teija Lappalainen antaa neuvot, joilla pidät sukkahousut ehjinä ja siisteinä päiväkausia, jopa viikkoja. Vaatii pientä viitseliäisyyttä, mutta kannattaa. Jos käytät keskihintaisia sukkahousuja, säästät vuodessa helposti pari kolmesataa euroa!

Sisältö jatkuu mainoksen jälkeen

Näin sukkahousut kestävät

  1. Hoida jalkoja. Rasvaa varpaat ja kantapäät jalkarasvalla huolellisesti jokaisen pesun jälkeen. Jos kantapäät silti tuntuvat karheilta, käytä suihkussa varovasti jalkaraspia. Hoida varpaiden kynsiä ainakin sen verran, ettei niissä ole teräviä kulmia.
  2. Pane puuvilla- tai satiinikäsineet käteesi ennen sukkisten pukemista.
  3. Keri sukkaosa ”auki” sormiesi välissä aina varpaisiin asti, pane jalkaterä ja kantapää paikoilleen, nosta sukka polviin saakka ja vedä vasta sitten reisiosa paikalleen. Vain housuosa on useimmissa sukkiksissa tukevampaa neulosta ja kestää pientä kiskomista.
  4. Kun riisut sukkikset illalla, tee sekin puuvillahanskat kädessä.
  5. Pese sukkahousut jokaisen päivittäisen käytön jälkeen. Käsinpesu olisi paras, mutta pesupussissa voi pestä koneessakin 40 asteen ohjelmassa. Älä käytä huuhteluainetta, se poistaa lycratuotteiden elastisuuden. Jos peset muotoilevat sukkahousut oikein, ne eivät löysty ajankaan kanssa.

Kannattaako ostaa kalliimpaa?

Moni nainen miettii kaupassa, kannattaako sijoittaa kalliimpaan sukkamerkkiin – jos se kestäisi pidempään kuin halpa. Miten on?

– Kalleimmat sukkikset on tehty parhaista langoista, joissa on käytetty kerran tai kaksi kertaa päällystettyä lycraa. Näin valmistetut sukkahousut kestävät käytössä kauniina. Ne eivät ole alttiita tarttumisille, ja ne tuntuvat ihoa vasten pehmeiltä. Tasosaumauksen ansiosta saumat eivät pömpötä. Parhaat sukkahousut tarkastetaan käsin jokainen pari erikseen, Teija Lappalainen kertoo.

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Sukkahousujen suhteen pätee ihan se sama eli miksi valmistaa liian kestäviä tuotteita. Ohuistakin sukkahousuista osattaisiin taatusti tehdä kestävämpiä, mutta kuten edellä joku kirjoittaa, halutaan myydä enemmän. Luulenpa olevani määrän suhteen sukkahousujen keskivertokäyttäjä. Menee muutama satanen vuodessa sukkahousuihin. Muuten menisi varmaan paljon vähemmän, mutta välillä sorrun vähän kalliimpiin laatuihin. Vai miltä kuulostaa 35e yksistä ainoista sukkiksista??!! Tätä sattuu kolme-neljä kertaa vuodessa.

Samoja konsteja käytän itsekin säästötarkoituksessa. Siis yleensä en osta 30deniä ohuempia sukkahousuja. 40 denieriä on se tavallisin vahvuus. 15-20 denin sukkahousut kestävät minulla pari-kolme käyttökertaa. Yleensä kantapäähän tulee reikä. Paksut sukkahousut kestävätkin sitten koko talven, parhaat laadut kaksikin.         

Olen säästänyt vuosikymmeniä siten, että olen jättänyt sukkahousujen käytön arkisin minimiin. En todellekaan laita sukkiksia farkkujen alle vaan jos on kylmä niin legginsit tai pitkät alusvaatehousut ja nilkkasukat. Hametta en käytä talvella kuin juhlatilaisuuksissa niin ei tarvitse sukkahousuja käyttää  vaan housuja + lämpöisiä pitkiä alushousuja! Kesällä ei tarvitse hameen kanssa käyttää sukkahousuja ollenkaan. Jos sandaalit hiertää niin sitten jalkaan nätit nilkka- tai polvisukat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla